Dr Plus - Diatrofi

Ρύζι / Ζυμαρικά

Σαλάτα με ρύζι και γαριδες

Για όσο κρατάει το καλοκαίρι…μια ωραία ακόμα δροσιστική συνταγή…..

Υλικά: 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 ½ κ.γ. σαφράν, 1 1/2φλ κούπας νερό, ½ φλ. ρύζι, 3 ντομάτες, 3 κόκκινες πιπεριές, 100γρ μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, ξύσμα από ½ λεμόνι, 250γρ γαρίδες, βρασμένες και καθαρισμένες, λίγα φύλλα λαχανικού για γαρνιτούρα, αλάτι, πιπέρι

Ντρεσινγκ: 4 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. χυμό λεμόνι, λίγα κλωνάρια μαϊντανό, ½ ματσάκι βασιλικό, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση: Σοτάρετε ελαφρώς το ρύζι. Σκεπάστε με νερό, βράστε, προσθέστε το σαφράν, ανακατέψτε και σκεπάστε. Αφήστε το να βράσει στην ελάχιστη θερμοκρασία για περίπου 20 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει.

Για το ντρέσινγκ, αναμείξτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και τα ψιλοκομμένα βότανα. Ρίξτε μπόλικο αλάτι και πιπέρι.

Καθαρίστε τις ντομάτες και κόψτε σε κύβους. Βγάλτε τους σπόρους και τις μεμβράνες από τις πιπεριές, και κόψτε σε λεπτές λωρίδες. Αναμείξτε ντομάτες, πιπεριές, ελιές, ξύσμα λεμονιού και γαρίδες σε ένα μπολ. Προσθέστε το κρύο ρύζι, ανακατέψτε και ρίξτε πάλι αλάτι, πιπέρι και λεμόνι ανάλογα με το γούστο σας.

Σχόλια:

Αποτελεί ένα πολύ θρεπτικό και πλήρες γεύμα. Έχει πρωτεΐνες από τις γαρίδες, ακόρεστα λιπαρά από το ελαιόλαδο και τις ελιές, υδατάνθρακες από το ρύζι. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες C, Ε και K. Μπορείτε να την δοκιμάσετε και με άγριο ρύζι και μην ξεχνάτε ότι πάντα μπορείτε να βάζετε και την δική σας πινελιά!

Σχετικά με τον δημιουργό

Κωνσταντίνα Παπαδημητρίου / Διαιτολόγος-Διατροφ...

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ -- ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ, MSc
ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 34
55133, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ. 2310 439300
ΚΙΝ. 6944208426
EMAIL: info@dietme.gr
WEBSITE: http://dietme.gr/