Dr Plus - Diatrofi

Πρωινό

Ένα σούπερ πρωινό που θα σε κρατήσει μέχρι το μεσημέρι

Αγαπώ πολύ το πρώτο γεύμα της ημέρας γιατί είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι με το που ξυπνάω κάθε πρωί.
Έχω μάθει πλέον πως το πρωινό είναι όχι μόνο απαραίτητο αλλά και υποχρεωτικό καθώς θα μου δώσει ενέργεια για να συνεχίσω την ημέρα μου.

Ένα από τα πρωινά που φτιάχνω είναι σάντουιτς με τόνο. Καταρχάς φροντίζω να έχω έτοιμα όλα τα υλικά μου από το προηγούμενο βράδυ έτσι ώστε να μην σπαταλήσω πολύ χρόνο το πρωί.

Ας δούμε λοιπόν πως θα φτιάξουμε αυτά τα απολαυστικά σάντουιτς:
Θα χρειαστούμε (για 4 μερίδες) :

  • 180 gr τόνο (2 κονσέρβες), στραγγισμένο από το νερό ή το λάδι
  • 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. Ροζ Ναγυονέζα «Τόπος»
  • 8 φέτες ψωμί του τοστ ολικής άλεσης
  • 1 ώριμη ντομάτα, κομμένη
  • 4 φύλλα μαρουλιού
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Αναμίξτε τον τόνο, το σέλερι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι, και τη μαγιονέζα σ’ ένα μπολ μέχρι να ενωθούν σε μείγμα.

Μοίρασε το μείγμα σε τέσσερις φέτες ψωμί. Πρόσθεσε την ντομάτα και το μαρούλι,  σκέπασε με το υπόλοιπο ψωμί και απόλαυσε αμέσως!

Tips: 

  1. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικά 2 κ.σ. Ροζ Ναγυονέζα και 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό. Το αποτέλεσμα είναι εξίσου απολαυστικό!
  2. Μπορείτε να βάλετε ότι φύλλα επιθυμείτε, είτε μαρούλι, είτε ρόκα, είτε συνδυασμούς φύλλων σαλάτας. Εξάλλου βάζουμε λίγα από αυτά, για να προσθέσουμε λίγη φρεσκάδα στο σάντουιτς και να το κάνουμε λίγο πιο τραγανό.
  3. Αν έχετε παιδιά, είναι βέβαιο πως θα αγαπήσουν αυτά τα σάντουιτς και θα έχετε τη χαρά να τους δώστε κάτι που θα είναι ΚΑΙ γευστικό αλλά ΚΑΙ υγιεινό!

Η μαγιονέζες της  σειράς «Τόπος»  είναι ένα υπέροχο και εξαιρετικά υγιεινό «υποκατάστατο» της μαγιονέζας που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε με πολλούς τρόπους. Προτείνεται πολύ και σε ανθρώπους με αλλεργίες σε ορισμένα συστατικά και σε όσους θέλουν να ακολουθήσουν μια πιο υγιεινή διατροφή. Αποτελεί εξαιρετική επιλογή για να συνοδεύσετε τις σαλάτες σας ή να την απλώσετε σε σάντουιτς.

– Σειρά σαλατών Τόπος:

Η σειρά σαλατών «Τόπος» προσφέρεται για τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του είδους και σαν στόχο έχει να ικανοποιήσει καταναλωτές που είτε έχουν επιλέξει να είναι vegetarian είτε εκείνους που καταναλώνουν μια μικτή διατροφή. Αυτό επιτυγχάνεται έχοντας σαν βάση την πιστοποιημένη βιολογική σόγια και τα ολόφρεσκα λαχανικά που χαρακτηρίζονται από λιγότερα λιπαρά και από παντελή έλλειψη οποιασδήποτε Α’ ύλης ζωικής προελεύσεως, κάνοντας τις επίσης μια τέλεια επιλογή για όσους νηστεύουν.

Δείτε στο τέλος του άρθρου τα φυσικά καταστήματα που μπορείτε να τις προμηθευτείτε.

Διαβάστε Περισσότερα:  ΕΔΩ

Καταστήματα Τόπος :

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • OLLA S.MARKET σε Σταυρούπολη , Καλαμαριά, Κ.Τούμπα & Χαριλάου
  • ΕΡΓΟΝ ΑΓΟΡΑ Π.Μελά 42 Θεσ/νικη
  • EXERETON Κουσκουρα 1 Θεσ/νικη
  • BIOSCOOP Καραμανλή 42 Θεσ/νικη
  • ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΝ Κομνηνών 12 Θεσ/νικη
  • ΕΔΩΔΙΜΟΝ Βασιλέως Ηρακλείου 26 Θεσ/νίκη
  • ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Εθνικής Αντιστάσεως 5 Καλαμαριά
  • GREEN HOUSE BIO Μητροπολίτου Καλλίδου 108 Καλαμαριά
  • ΤΕΡΨΥΛΑΡΥΓΓΙΟΝ Μάρκου Μπότσαρη 6 Θεσ/νικη
  • ΜΕ ΤΟ ΖΥΓΙ ελπϊδος 10 ΠΟΛΙΧΝΗ
  • ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ DELICATESSEN ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
Αθήνα
  • 1.       BAMBOO VEGAN – Σόλωνος 102 & Μαυρομιχάλη,
  • 2.       ΒΙΟΚΗΠΟΣ – ΑΧΙΛΛΕΩΣ 2 Π. ΦΑΛΗΡΟ
  • 3.       ΗΛΙΑΝΘΟΣ πΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΎΛΟΥ 2 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
  • 4.       KAMPOSBIOMARKET Α.Ε. Αρτέμιδος 9, Γλυφάδα

Σχετικά με τον δημιουργό

Μαρίνα Ζαχαράκη Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Ονομάζομαι Μαρίνα Ζαχαράκη. Γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης.Σπούδασα στο Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του Ανώτερου Τεχνολογικού Ιδρύματος Κρήτης και αποφοίτησα με γενικό βαθμό Άριστα (8,6 ).
Ζω στο Ηράκλειο Κρήτης. Εργάζομαι ως καθηγήτρια, αναπληρώτρια σε Σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής. Παράλληλα τον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι με το κομμάτι της ενημέρωσης του κοινού σε θέματα διατροφής .
Διετέλεσα εργαστηριακός συνεργάτης στο τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας Κρήτης στη Σητεία. Εργάστηκα σε δημόσια ΙΕΚ υπό την ιδιότητα του εκπαιδευτικού στα γνωστικά αντικείμενα της Διατροφής.

Στις 29 Μαΐου του 2015 ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου δίπλωμα ειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή και εκπαίδευση :Master di secondo livello, Education and Disability Le dinamiche emotivo - affettive, που απονεμήθηκε από το Universita degli studi di Roma “ TOR VERGATA” Roma- Italia.

Έχω παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων που αφορούν την διατροφική εκπαίδευση του κοινού, τη μεσογειακή – Κρητική διατροφή, την πρόληψη και αντιμετώπιση της παχυσαρκίας παιδιών και ενηλίκων καθώς και τη συμβολή της διατροφής στην αντιμετώπιση διαφόρων νοσημάτων.

Είμαι συνεργάτης του site faepaidimou.gr.Οι απόψεις και τα άρθρα μου βασίζονται σε εμπειρία και γνώση που διαθέτω αλλά και στη συνεχή ενημέρωση από σεμινάρια και έρευνες. Πάνω από όλα τα άρθρα μου είναι γραμμένα με την υπευθυνότητα και την αγάπη με την οποία «ταΐζει» ένας γονιός το παιδί του. Παράλληλα αρθρογραφώ σε site, περιοδικά και εφημερίδες. Έχω παρουσιάσει διάφορες εργασίες σε ημερίδες και έχω κληθεί ως ομιλήτρια σε διάφορες εκδηλώσεις. Επίσης έχω οργανώσει ομιλίες σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες που οφείλουν να αναπτύξουν τα παιδιά της σχολικής ηλικίας σε αρκετά σχολεία. Η αποδοχή από μαθητές και εκπαιδευτικούς ήταν τέτοια που η δράση μου συνεχίζεται κάθε χρόνο.

Πρόσφατα έλαβα τον τίτλο «Master Practitioner οn Eating Disorders and Obesity» από το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (NCFED).

Αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον μου στην επιστήμη της διατροφής είναι η δύναμη που έχει στην προστασία της υγείας. Για να ακολουθήσει κάποιος μια υγιεινή διατροφή, πρέπει να το θέσει ως μια από τις προτεραιότητες του.
Είναι σημαντικό ο καθένας να κοιτάξει με κριτική ματιά τη διατροφή του και να προβληματιστεί τί χρειάζεται να βελτιώσει.Οι γρήγοροι ρυθμοί που έχει η ζωή σήμερα απαιτούν προγραμματισμό στη διατροφή. Πολλές φορές είναι τόσο περιορισμένος ο χρόνος, λόγω εργασίας κλπ, που το τί θα φάμε δεν αποτελεί προτεραιότητα. Επίσης, πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν στο φαγητό και σε διάφορες λιχουδιές για να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές προκλήσεις της ζωής, όπως το άγχος και την κούραση τους. Όταν δίνουμε στο φαγητό τέτοιο ρόλο και το συνδέουμε με την ψυχολογική μας διάθεση, είναι εύκολο η διατροφή να χάνει την ισορροπία της.
Επειδή ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, είναι σημαντικό ο καθένας να κοιτάξει με κριτική ματιά τη διατροφή του και να προβληματιστεί τί χρειάζεται να βελτιώσει. Έτσι, συνειδητά θα αναζητήσει νέες λύσεις και νέες καλύτερες συνήθειες. Όταν μάθει κανείς να χειρίζεται δύσκολες καταστάσεις και πειρασμούς, όταν μάθει πώς να ψωνίζει σωστά, πώς να βελτιώσει τις συνταγές του ή το τί παραγγέλνει σε εστιατόρια, τότε αποκτά τον έλεγχο της διατροφής του. Θα πρέπει η περίοδος που χάνει κάποιος βάρος να τον γεμίσει με δεξιότητες και γνώσεις και να αποτελέσει αρχή για τη νέα, μακροχρόνια ισορροπημένη του διατροφή. Βέβαια, για να έχουμε αποτελέσματα σε βάθος χρόνου, πρέπει η διατροφή μας να έχει ποικιλία, να είναι νόστιμη και ευχάριστη, να έχει πολλές επιλογές για σνακ και να προσφέρει λύσεις σε πρακτικές δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει το κάθε άτομο. Αν δεν πληροί αυτές τις προϋποθέσεις, τότε το άτομο θα κουραστεί και εύκολα θα καταφύγει στον παλιό και ανθυγιεινό τρόπο ζωής του.

Στοιχεία επικοινωνίας
Κινητό τηλέφωνο: 6998704872
Email:zaxarakimarina@gmail.com