Πρωινό

Μια επιλογή σνακ πολυδημητριακών #2

Γράφτηκε απο Γεωργία Χούντα

Μια επιλογή πρωινού (σε τριάδα) που ανάλογα το φρούτο που θα επιλέξουμε κάθε φορά απολαμβάνουμε τα οφέλη του άμεσα, νόστιμα και υγιεινά!
Απλό, γρήγορο, εύκολο!

Επιλέγουμε:

  • 200γρ Γιαούρτι πρόβειο
  • 2 μπισκότα Πολυδημητριακών
  • 1 (μέτριο) φρούτο επιλογής μας
  • 2 κ.γ μαύρη σταφίδα Κορινθιακή

 Μπισκότα πολυδημητριακών:  έχουν σχεδιαστεί για να μας προσφέρουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως 4 διαφορετικά είδη δημητριακών ολικής άλεσης (σιτάρι, βρώμη, σίκαλη, κριθάρι) καθώς και 7 βιταμίνες. Συνδυάζοντας τα με γιαούρτι και ένα φρούτο, το πλήρες πρωινό είναι έτοιμο, με μηδαμινή προετοιμασία.

Αχλάδι Είναι ιδιαίτερα εύπεπτο τρόφιμο για αυτό το συστήνουμε να το καταναλώνουν βρέφη και συνήθως δεν προκαλεί αλλεργίες!  Άριστη πηγή θρεπτικών συστατικών, φυτικών ινών, βιταμίνης C, χαλκού και καλίου.

Εσπεριδοειδή: Όλα τα εσπεριδοειδή είναι γεμάτα βιταμίνη C και φυτικές ίνες. Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τον οργανισμό μας 

Ακάι μπέρι: Από τα πρώτα φρούτα με αντιοξειδωτική δράση, μετά ακολουθούν τα κόκκινα σταφύλια και τα μύρτιλα. τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.  Μπανάνα: φρούτο με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, βιταμίνες A, B, E, C, σε ιχνοστοιχεία (κάλιο, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και φώσφορο).

Ρόδι: (1/2 φλιτζάνι) νόστιμο και γεμάτο θρεπτικά συστατικά. Περιέχει κάλιο, μαγνήσιο, φυτικές ίνες, βιταμίνες Β1, Β2, Β6, βιτ C, E και Κ. 

Ακτινίδιο: πλούσιο σε βιταμίνες C και E, κάλιο, χαλκό, μαγνήσιο και φώσφορο αλλά και φυτικές ίνες.

Φράουλες: ένα φλιτζάνι φράουλες μας δίνουν την   βιταμίνη C που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας.

Σχετικά με τον δημιουργό

Γεωργία Χούντα

Ονομάζομαι Γεωργία Χούντα, γεννήθηκα στην Αθήνα τον Μάιο του 1988 και σπούδασα σε ιδιωτικό κολλέγιο Ειδικός εφαρμογών Διαιτητικής. Ολοκλήρωσα με επιτυχία τις εξετάσεις πιστοποίησης και έκτοτε επιδιώκω να ενημερώνομαι για θέματα διατροφής και υγείας με κυριότερο τις διατροφικές διαταραχές, γεγονός που με οδήγησε στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ) - αναγνωρισμένο από το Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων British Psychological Society (BPS). Στα πλαίσια επιδοτούμενου προγράμματος ΕΣΠΑ εργάστηκα με σκοπό την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Φιλοκτήτης» του Ομίλου Ιασώ ως βοηθός διαιτολόγου και εν συνεχεία της επαγγελματικής μου πορείας σε διαιτολογικό γραφείο της Αθήνας.

Αγαπώ την ειδικότητα μου και φροντίζω, παρακολουθώντας ημερίδες και σεμινάρια, να ενημερώνομαι συνεχώς πάνω σε θέματα διατροφής και υγείας.

Email επικοινωνίας: hougeorgia@gmail.com