Dr Plus - Diatrofi

Πρωινό

Το πρωϊνό του Picasso

Φτιάχνοντας τη μέρα σου με τέχνη και ιδιαίτερες απολαύσεις

Η ιδέα

Ακολουθώντας τη συμβουλή ενός σημαντικού μέντορα των φοιτητικών μου χρόνων φροντίζω κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ να έχω πάντα συντροφιά ένα όμορφο βιβλίο. Καθώς τα μάτια βαραίνουν αφήνεσαι στην αγκαλιά του Μορφέα με δυο τρεις ξεχωριστές σκέψεις, ιδέες και συναισθήματα.

Πριν από λίγες ημέρες ο καλός μου φίλος και συνεργάτης εδώ και αρκετά χρόνια ο Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Ευάγγελος Ζουμπανέας, κατάφερε πραγματικά να διεισδύσει στο μυαλό μου πρωί πρωί μέσα από ένα ξεχωριστό πιάτο!

Είχαμε μόλις ολοκληρώσει την πρωινή μας outdoor προπόνηση όταν και μου πρότεινε εφόσον έχω χρόνο να πάμε σπίτι του όπου και θα ετοίμαζε το πρωινό του Picasso.Σε τέτοιου είδους προτάσεις,εφόσον σέβεσαι τον εαυτό σου, δε λες όχι…

Στο σπίτι του Ευάγγελου

Η θρεπτική παλέτα του Pablo-Ευάγγελου Ζουμπανέα το πρωί εκείνο φιλοξενούσε τα προϊόντα  Green Bay που θα βρεις σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα και στο eShop biosophy.gr καθώς και ψωμί από φυτρωμένο σιτάρι (ψωμί Εσσαίων) της Natural Foods. Ομολογώ ότι για κάποια από τα προϊόντα δεν γνώριζα καν,ο δάσκαλος έστω και για ένα βήμα είναι πάντα πιο μπροστά και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία!

Όλα τα επαλείμματα μπορείτε να τα βρείτε Εδώ

Το έντονο άρωμα του καφέ που ετοιμαζόταν στην καφετιέρα έκανε φιλότιμες πραγματικά προσπάθειες να με παρασύρει ωστόσο οι κινήσεις του καλλιτέχνη που ανακάτευε τα βαζάκια και με ένα μαχαίρι άπλωνε τα μείγματα πάνω στις φέτες του ψωμιού είχαν χαρακτήρα εντελώς καθηλωτικό. Δεν θα μπορούσες να μην παρακολουθείς με κομμένη την ανάσα. Άλλωστε για κάθε βαζάκι που άνοιγε υπήρχε και μια «σκέτη» δοκιμή με ένα μικρό κουταλάκι,τόσο ώστε να μπορώ να έχω μια πρώτη εμπειρία γεύσης για κάθε ένα προϊόν ξεχωριστά!

Τα επαλείμματα συνοδεύτηκαν από το υπέροχο ψωμί Εσσαίων, για το οποίο περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε Εδώ 

Η φιλοσοφία ήταν να φτιάξουμε μια σειρά από «λιπαρές» μπουκίτσες οι οποίες θα σκορπούσαν ενθουσιασμό όχι μόνο στον ουρανίσκο αλλά και στον εγκέφαλο του ανθρώπου που θα δοκίμαζε. Είναι γνωστή άλλωστε η ανάγκη πρόσληψης των απαραίτητων λιπαρών οξέων καθημερινά, συν τοις άλλοις για τη δημιουργία ορμονών και πολύτιμων νευροδιαβιβαστών. Σκοπός ωστόσο του άρθρου δεν είναι να μιλήσει με βιοχημικούς όρους όσο να σου δώσει ιδέες… Πάμε λοιπόν:

Καθ’όλη τη διάρκεια της παρασκευής των φετών και όσο ο καφές ετοιμαζόταν είχαμε την ευκαιρία να ενυδατωθούμε με ένα ποτήρι γάλα καρύδας έκαστος.

Στην τελική τους μορφή τα ψωμάκια τεμαχίστηκαν σε μικρότερα κομματάκια όπως μπορείς να διαπιστώσεις και από την επόμενη φωτογραφία και καταναλώθησαν με τη συνοδεία του αχνιστού και μυρωδάτου καφέ.

Όλα τα επαλείμματα μπορείτε να τα βρείτε Εδώ

Δεν ξέρω αν πρόκειται ίσως για placebo effect αλλά την ημέρα εκείνη είχα πραγματικά διάθεση ξεχωριστή και σε τελική ανάλυση μια δοκιμή θα σου επιτρέψει να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα!

Photos and Food Styling by : Ευάγγελος Ζουμπανέας 

Σχετικά με τον δημιουργό

Δημήτρης Βουδούρης/ Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

Ο Βουδούρης Δημήτριος ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 1996 στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,αποφοιτώντας με ειδικότητα στην Ειδική Φυσική Αγωγή. Συνέχισε τις σπουδές στην επιστήμη της Διαιτολογίας (Οκτώβριος 2011-Ιούλιος 2013)και από τον Φεβρουάριο του 2014 είναι κάτοχος διπλώματος HND in Dietetics του CAMBRIDGE REGIONAL COLLEGE.

Από το Φεβρουάριο έως το Σεπτέμβριο του 2013 συμμετείχε στο Επιμορφωτικό πρόγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Κλινική Διατροφή.

Τον Απρίλιο του 2014 απέκτησε δίπλωμα Εξειδίκευσης Master Practitioner στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία (Μaster Practitioner Programme in Eating Disorders & Obesity) από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ) το οποίο και πιστοποιειται από το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (NCFED)

Εντός του 2015 παρακολούθησε το on line εκπαιδευτικό πρόγραμμα του European Institute of Nutritional Medicine και απέκτησε το δίπλωμα της Metabolomic Academy ενώ το καλοκαίρι του 2015 έκανε την πρακτική του στην Μεταβολομική κλινική του Δρ. Τσουκαλά Δημητρίου.

Εντός του 2017 ολοκλήρωσε την εκπαιδευσή του στο Κλινικό Pilates, υπό την καθοδήγηση της PT-MSc κ. Ματσούκη Ελένης στο GPC.

Τον Σεπτέμβρη του 2018 εισήχθη ως μεταπτυχιακός Φοιτητής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών στο τμήμα της Μοριακής και Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας. Η διπλωματική του εργασία, την άνοιξη του 2020 ήταν σχετική με την επίδραση ενός βραχύχρονου πρωτοκόλλου άσκησης σε ασθενείς με NAFLD.

Τον Οκτώβρη του 2020 αναμένεται, επίσημα, να ξεκινήσει την Διδακτορική διατριβή του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, σχετική με τα Μεταβολικά νοσήματα.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

2016 -2020: Ιδιοκτήτης της εταιρείας HealthEx η οποία δραστηριοποιείται στο πεδίο των on line υπηρεσιών άσκησης. Προσωπικός γυμναστής σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Ιανουάριος 2005 - 2016: Συνιδιοκτήτης Γυμναστηρίου με τον διακριτικό τίτλο, ‘Golden Gym’, στην περιοχή της Νέας Ιωνίας.

Οκτώβριος 2013-2015:
Καθηγητής Προπονητικής και Αθλητικής Διατροφής, στο Αττικό κολέγιο.

Ιανουάριος 2012 - Σήμερα:
Συνεργάτης αρθογράφος σε ιστοσελίδες, καθώς και δημοσίευση άρθρων, σχετικά με άσκηση και υγεία (iatronet-diatrofi-my diatrofi).

Σεπτέμβριος 2003 – 2004:
Υπεύθυνος Ανάπτυξης Πωλήσεων και Γυμναστής στην εταιρεία, ’Golden Gym’, Γαλατσίου και Κυψέλης.

Δεκέμβριος 2002 – Σεπτέμβριος 2003:
Διευθυντής Ανάπτυξης Πωλήσεων της εταιρείας ‘Lipogen’, στα καταστήματα, Αγ. Αναργύρων – Αμαρουσίου – Τρίπολης – Κορίνθου.

Σεπτέμβριος 2001 – Δεκέμβριος 2002:
Υπεύθυνος Promotion και κατόπιν Διευθυντής Α΄ Πώλησης, της εταιρείας ΠΡΙΝΟΥ, στο κατάστημα Περιστερίου.

1999 - 2001:
Καθηγητής στα Ι.Ε.Κ. ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, Τμήμα Αισθητικής, Καθηγητής Ανατομίας, Φυσιολογίας και Βασικής Γυμναστικής.

1993 - 2001:
Group Fitness Instructor, στα κορυφαία γυμναστήρια της Αθήνας.

Εμφανίσεις σε πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές, με θέματα Group Fitness, σε Mega Channel, Star Channel και σταθερή πρωινή παρουσία στο Tele City.

Περιοδική Ενασχόληση με Personal Training.
Additional Info
Τηλέφωνο: 6937377271
Email: voudoudi@yahoo.gr