Κοτόπουλο Συνταγές

Κοτο-τυροπιτάκια ολικής άλεσης!

Υλικά για 30 κομμάτια (των 20 γρ.):

  • 400 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. ψητό κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια
  • 2 αυγά
  • 50 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • φρέσκα αρωματικά της αρεσκείας μας ψιλοκομμένα
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε το τυρί σε ένα μπολ, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και με ένα πιρούνι ομογενοποιούμε το μείγμα.
  • Μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι αν τα αυγά είναι μεγάλα ή το τυρί να έχει παραπάνω υγρασία.
  • Γενικά προσέχουμε λίγο με το αλεύρι για να μην βγουν πολύ στεγνά και “αλευρένια” τα πιτάκια μας. Πρέπει να βάζουμε ίσα ίσα μέχρι η ζύμη να μην κολλάει και να πλάθεται εύκολα.
  • Πλάθουμε μπαλάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά τουλάχιστον ανάλογα βέβαια με το μέγεθος που έχουμε πλάσει τα πιτάκια μας.

Σχετικά με τον δημιουργό

Αναστασία Κίμογλου/ Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

Η Διατροφολόγος – Διαιτολόγος Κίμογλου Αναστασία γεννήθηκε στις Σέρρες το 1990. Σπούδασε στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, της σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, και αποφοίτησε το 2013 με βαθμό 7,65 «Λίαν Καλώς».
Πραγματοποίησε το 2012 την πρακτική της άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, με πλήρη ανάθεση καθηκόντων και καθημερινές επισκέψεις στους ασθενείς μαζί με θεράποντες ιατρούς, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται με δικό της πελατολόγιο, καθώς και ως εξωτερικός συνεργάτης σε χώρους εκγύμνασης.
Η διπλωματική της εργασία εκπονήθηκε και παρουσιάστηκε το 2013, και αφορούσε τη μελέτη της αντιοξειδωτικής δράσης και των οργανοληπτικών ιδιοτήτων στο έγχυμα και αφέψημα του Σιδερίτη (Sideritis perfoliata subsp.perfoliata).
Το 2015 ολοκλήρωσε το πρόγραμμα Εξειδίκευσης στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία (Μaster Practitioner Programme in Eating Disorders & Obesity) που τελείται από τον ΚΕΑΔΔ υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών & Ερευνών σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας NCFED και είναι κάτοχος του αντίστοιχου τίτλου.
Είναι μέλος της Ένωσης Διατροφολόγων Διαιτολόγων Ελλάδος, και έχει συστηματικά συμμετοχές στα πανελλήνια συνέδρια του κλάδου καθώς και σε ημερίδες διατροφής.
Από το Μάρτιο του 2016, κατανοώντας τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή σε θέματα διατροφής, δημιούργησε την ομάδα του Eatwise, διατηρώντας ανεξάρτητο διαιτολογικό γραφείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επί της οδού Μητροπόλεως, όπου παρακολουθεί περιστατικά με Διατροφικές Διαταραχές αλλά και με γνωστά προβλήματα της εποχής μας όπως η Ενήλικη, Εφηβική και Παιδική Παχυσαρκία, διαταραχές των λιπιδίων, ο Σακχαρώδης Διαβήτης, Θυρεοειδοπάθειες , το Μεταβολικό Σύνδρομο και το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών, Υπογονημότητα, κ.ά
Εκφωνεί στο ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο Σιντική 92,1 fm διατροφικές συμβουλές, και αρθρογραφεί στην τοπική εφημερίδα «Ψίθυροι της Σιντικής» του Σιδηροκάστρου Σερρών. Επίσης, πραγματοποιεί εκπαιδευτικές παρουσιάσεις σε δημοτικά σχολεία και δημοτικές βιβλιοθήκες, με στόχο την ενημέρωση μαθητών και γονέων γύρω από την ισορροπημένη υγιεινή διατροφή.
Additional info:
Μητροπόλεως 51
1ος όροφος
Θεσσαλονίκη, 54623
Τηλ.: 2310 267197
Κιν: 698 8880675
E-mail: info@eatwise.gr
http://eatwise.gr