Κοτόπουλο

Κοτόπουλο Κεμπάπ

Γλυκό και μόλις λίγο καυτερό Αυτή η συνταγή παίρνει δελεαστική γεύση και άρωμα από κανέλα και γαρίφαλο Επειδή το κρέας παρασκευάζεται με συγκεκριμένο μίγμα μπαχαρικών ξηρής μορφής, δεν απαιτεί μαρινάρισμα σε βάθος χρόνου

 

Υλικά για δύο μερίδες

Μίγμα Μπαχαρικών

  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι κύμινο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού καγιέν (προαιρετικά)
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλα
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαύρη ζάχαρη

Κεμπάπ

  • 2 στήθη κοτόπουλου σε φιλέτο
  • 2 μικρά κόκκινα κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά τετράγωνα κομματάκια
  • 2 πιπεριές, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά τετράγωνα κομματάκια
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 12 Ξυλάκια για σουβλάκι, εμποτισμένα σε νερό για 30 λεπτά (για να μην σας καίγονται στην ψησταριά)

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε όλο το μίγμα των μπαχαρικών και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

Κόβουμε το κρέας σε κύβους και τα βάζουμε σε μια σακούλα φούρνου μαζί με το μίγμα των μπαχαρικών. Σφραγίστε τη σακούλα και ανακινήστε ζωηρά έως ότου όλα τα μπαχαρικά να αγκαλιάσουν πολύ καλά όλο το κοτόπουλο.

Σε μια άλλη σακούλα βάζουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές μαζί με το ελαιόλαδο και το αλάτι και το πιπέρι. Σφραγίστε τη σακούλα και ανακινήστε έντονα για την επικάλυψη των λαχανικών καλά.

Τοποθετούμε και τις δυο σακούλες στο ψυγείο μας για περίπου μια ώρα και μετά παίρνουμε τα ξυλάκια τα οποία τα έχουμε βρέξει πρώτα και ξεκινάμε να παίρναμε ενναλάξ το κοτόπουλο και τα λαχανικά.

Ετοιμάστε φωτιά σε επίπεδο μέτρια προς υψηλή.

Ψήστε τα κεμπάπ, γυρίζοντας περιστασιακά, μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ στο εσωτερικό. Υπολογίστε περίπου 8 έως 10 λεπτά.

Καλή σας Όρεξη.

Σχετικά με τον δημιουργό

Χρήστος Μεγγούλης / MEAT DELICATESSEN MEGOULIS