Dr Plus - Diatrofi

Κοτόπουλο Συνταγές

Κοτόπουλο Κεμπάπ

kotopoulo-kempap

Γλυκό και μόλις λίγο καυτερό. Η συγκεκριμένη συνταγή παίρνει δελεαστική γεύση και άρωμα από κανέλα και γαρίφαλο.

Επειδή το κρέας παρασκευάζεται με συγκεκριμένο μείγμα μπαχαρικών ξηρής μορφής, δεν απαιτεί μαρινάρισμα σε βάθος χρόνου.

Υλικά για δύο μερίδες

Μίγμα Μπαχαρικών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι κύμινο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού καγιέν (προαιρετικά)
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλα
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαύρη ζάχαρη
Κεμπάπ
  • 2 στήθη κοτόπουλου σε φιλέτο
  • 2 μικρά κόκκινα κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά τετράγωνα κομματάκια
  • 2 πιπεριές, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά τετράγωνα κομματάκια
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 12 ξυλάκια για σουβλάκι, εμποτισμένα σε νερό για 30 λεπτά (για να μην σας καίγονται στην ψησταριά)

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε όλο το μείγμα των μπαχαρικών και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

Κόβουμε το κρέας σε κύβους και το βάζουμε σε μια σακούλα φούρνου μαζί με το μείγμα των μπαχαρικών. Σφραγίζουμε τη σακούλα και ανακινούμε ζωηρά έως ότου όλα τα μπαχαρικά να αγκαλιάσουν πολύ καλά όλο το κοτόπουλο.

Σε μια άλλη σακούλα βάζουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές μαζί με το ελαιόλαδο και το αλάτι και το πιπέρι. Σφραγίζουμε την σακούλα και ανακινήστε έντονα για την επικάλυψη των λαχανικών καλά.

Τοποθετούμε και τις δυο σακούλες στο ψυγείο μας για περίπου μια ώρα και μετά παίρνουμε τα ξυλάκια τα οποία τα έχουμε βρέξει πρώτα και ξεκινάμε να παίρναμε ενναλάξ το κοτόπουλο και τα λαχανικά.

Ετοιμάζουμε φωτιά σε επίπεδο μέτρια προς υψηλή. Ψήνουμε τα κεμπάπ, γυρίζοντας περιστασιακά, μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ στο εσωτερικό. Υπολογίζουμε περίπου 8 έως 10 λεπτά.

Καλή απόλαυση!

Σχετικά με τον δημιουργό

Χρήστος Μεγγούλης / MEAT DELICATESSEN MEGOULIS