Dr Plus - Diatrofi

Ελαφρύ γεύμα Έξυπνα Γεύματα

Αλλάζοντας την διατροφική μας συμπεριφορά

Για μια μεγάλη μερίδα  ανθρώπων , όταν έρχεται στο μυαλό τους η λέξη διατροφή, την φαντάζονται  ως μια επίπονη ψυχική και σωματική διαδικασία, η οποία στερείται γεύσεων, ποικιλίας και κορεσμού.

Βέβαια τα πράγματα δεν είναι έτσι.  Μια ισορροπημένη διατροφική προσέγγιση θα πρέπει να έχει μερικά ποιοτικά χαρακτηριστικά ώστε να είναι βιώσιμη για κάθε άνθρωπο που θέλει να δώσει αγάπη στο σώμα του, όπως :

  • Εύκολα στην παρασκευή γεύματα
  • Χορταστικά
  • Εύγευστα
  • Υψηλά σε θρεπτική αξία

Οπότε μια διατροφή που περιέχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά, φαντάζει ιδανική για πολλούς από τους ανθρώπους, που ο κρυφός τους φόβος είναι εκείνος της πείνας η της έλλειψης γεύσεων και πληθώρας τροφίμων.

Για να νιώθετε πάντα χορτάτοι μπορείτε πάντα να δείτε το παρακάτω άρθρο, πατώντας ΕΔΩ

Μια ιδέα που τηρεί  όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά που αναλύσαμε, είναι και αυτή.

Υλικά :

  • 2 cream crackers Παπαδοπούλου, ως ½ αμυλούχα επιλογή της τριάδας
  • 1 Κουταλιά της σούπας πατατοσαλάτα
  • 1 αυγό + φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ως ζωική επιλογή
  • Αγγουράκι, ως φρέσκια επιλογή της τριάδας

Για να ξεκινήσετε την φροντίδα για το σώμα σας, ξεκινήστε από σήμερα πηγαίνοντας στο super market και κάνοντας τις επιλογές των τροφίμων που θα καθορίσουν την διατροφική σας συμπεριφορά μέσα στην ημέρα. Κάντε την αλλαγή έχοντας στο ράφι σας τρόφιμα, απαλλαγμένα  από περίσσια σάκχαρα και κορεσμένα λιπαρά.

Καλή μας απόλαυση

Περισσότερα για τον συγγραφέα Βασίλειο Ε. Κατσίλα στο επαγγελματικό του προφίλ ΕΔΩ 

Βρείτε το Instagram του ΕΔΩ 

Σχετικά με τον δημιουργό

Βασιλειος E. Κατσίλας, Διατροφολόγος-Διαιτολόγος,BSc

Email: Basileioskats@hotmail.com
Ο Βασίλειος Κατσίλας γεννήθηκε στην Λέσβο το 1993.

Είναι διατροφολόγος-διαιτολόγος απόφοιτος του Αλεξάνδρειου τεχνολογικού εκπαιδευτικού ιδρύματος της Θεσσαλονίκης, με πλήθος πιστοποιήσεων από ενημερώσεις επιστημονικών μελετών, για την βέλτιστη αντιμετώπιση των στόχων που θέτονται στις σύγχρονες ανάγκες της εποχής.

Είναι ενεργός αθλητής της πολεμικής τέχνης του Jiu Jitsu κάνοντας πρωταθλητισμό, με πολλές διακρίσεις σε πανελλαδικό όσο και σε διεθνή επίπεδο.

Την περίοδο 2014-2015 υπήρξε μέλος του ερευνητικού προγράμματος ΕΣΠΑ συμμαχία για την υγεία- διατροφή συνεργαζόμενος άριστα με διεπιστημονικές ομάδες.

Υπήρξε επαγγελματίας ναυαγοσώστης θαλάσσης με καταγεγραμμένες επεμβάσεις διάσωσης, καθώς και εθελοντής ναυαγοσώστης στην περιοχή του Μολύβου Λέσβου για την διαχείριση του μεταναστευτικού, όπου και παρέλαβε έπαινο για τις επεμβάσεις του με την Ένωση Ναυαγοσωστικών Σχολών Ελλάδος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου ναυτιλίας Αιγαίου.

Η πτυχιακή του εργασία είχε ως θέμα τα συμπληρώματα διατροφής και πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση στο πρότυπο κλινικό διατροφολογικό-διαιτολογικό γραφείο της κυρίας Λιτσαρδοπούλου Αλεξάνδρας.

Είναι συνεργάτης στο διαιτολογικό γραφείο του Κυρίου Ευάγγελου Ζουμπανέα ως Διατροφολόγος-Διαιτολόγος

Έχει ιδρύσει το γυμναστήριο Calisthenics & Fitness Society στην Νέα Φιλαδέλφεια

Ειναι ο διευθυντής ύλης του Diatrofi.gr

Είναι πιστοποιημένος θεραπευτής των Διατροφικών Διαταραχών και της Παχυσαρκίας (Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity) και αποτελεί επιστημονικός συνεργάτης και καθηγητής του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ).

Το μεταπτυχιακό του πραγματοποιήθηκε στο European University Cyprus στο τομέα της δημόσιας υγείας και η διατριβή του είχε να κάνει με τις διατροφικές διαταραχές σε όλη την Ελλάδα.

Το 2019 επιλέχθηκε απο την Oxford abstracts ως ομιλητής στο 13ο Ευρωπαικό Συνέδριο Διατροφής (FENS 2019), στην Ιρλανδία.

Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Additional Info
• Περιοχή: Αττική
• Κινητό:6980874162
• Email: Basileioskats@hotmail.com