Dr Plus - Diatrofi

Έξυπνα Γεύματα Πρωινό

Νέες Μικρές 3άδες, Φτωχές μεν… πλην τίμιες #2

Σε συνέχεια της προηγούμενης δημοσίευσης Μικρές 3άδες… που θα βρεις ΕΔΩ,  και πάντοτε σύμφωνα με τη θεωρία που περιγράφω στο βιβλίο μου  Thin Positive – Μυστικά ελέγχου της πείνας και της διατροφής, ο ιδανικότερος τρόπος για να πετύχεις να βρεις το συντομότερο δρόμο του κορεσμού  είναι ο συνδυασμός των βασικών γευμάτων σου σε τουλάχιστον τρεις 3άδες και δυο ενδιάμεσες 2άδες, που θα σε βοηθήσουν να εξασφαλίσεις ένα “προσωπικό ρυθμιστή όρεξης και κορεσμού”.

Περισσότερα μπορείς να δεις και στο σχετικό άρθρο μου  Thin Positive

Για να υπάρξει διευκόλυνση στην παρασκευή γευμάτων δομημένα σε μικρές 3άδες, στο παρακάτω άρθρο, θα σου δοθούν απλές και έξυπνες λύσεις ώστε να λάβεις έμπνευση για να φτιάξεις στο μέλλον δικούς σου συνδυασμούς  που ταιριάζουν στις γευστικές σου επιθυμίες και κυρίως με ιδιαίτερα οικονομικές  πρώτες ύλες .

Κύριο χαρακτηριστικό των συνδυασμών που ακολουθούν, είναι η έμφαση στις πολλές ωμές τροφές που χαρίζουν γρήγορα το αίσθημα της πληρότητας ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν τη καλή χλωρίδα του εντέρου με περισσότερα ευεργετικά ένζυμα, καθώς και μια ικανή παραγωγή του νευροδιαβιβαστή της σεροτονίνης,

Σου παρουσιάζω λοιπόν τις φτωχές μεν, πλην τίμιες 3άδες της καθημερινότητάς μου. Όπως πολύ εύκολα θα διαπιστώσεις θα δεις ότι “μια εικόνα – χίλιες γεύσεις

α) συνδυασμός με βάση μια χορτόπιτα

fullsizerender

 • 3 σπιρτόκουτα Γραβιέρα, ως ζωική επιλογή της τριάδας.
 • 3 μικρά κομμάτια στριφτή σπανακόπιτα (1 παλάμη), ως επιλογή του Αμύλου/Καρπών και Φρέσκιας τροφής.

β) συνδυασμός με βάση το αυγό

img_9278

 • Αυγό μάτι στον ατμό (όπως η διαδικασία  στη συνταγή ομελέτα στον ατμό),  ως 1/2 ζωικής επιλογής της τριάδας.
 • 2 σπιρτόκουτα γραβιέρα, ως 1/2 ζωικής επιλογής της τριάδας.
 • 2 μέτρια κρίθινα παξιμάδιαως επιλογή του Αμύλου/Καρπών.
 • Σαλάτα πράσινη με ωμό ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξύδι, ως φρέσκια επιλογή της τριάδας.

γ) συνδυασμός με βάση το αβοκάντο

img_3967

 • 2 κ.σ ποικιλία ξηρών καρπών, ως επιλογή του Αμύλου/Καρπών
 • 1/2 Αβοκάντο, ως φρέσκια επιλογή της τριάδας με λίγο μέλι.
 • 1 ποτηράκι κεφίρ, ως ζωική επιλογή της τριάδας.

δ) συνδυασμός με βάση μπισκότο τύπου digestive

fullsizerender-1

ε) συνδυασμός με βάση το μέλι ταχίνι και το γάλα καρύδας

copy-of-fullsizerender

 • 1 ποτήρι γάλα καρύδας, ως η ζωική  επιλογή της τριάδας.
 • 1 μήλο, ως η φρέσκια επιλογή της τριάδας
 • 2 κ.σ μέλι και ταχίνι , ως η επιλογή του Αμύλου/Καρπών

στ) συνδυασμός με βάση το παστέλι

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf_000-1

 • 2 κ.σ ποικιλία ξηρών καρπών, ως  η μισή επιλογή της ομάδας  Αμύλου/Καρπών.
 • 1 μικρό παστέλι (μισή παλάμη), ως η άλλη μισή επιλογή της ομάδας Αμύλου/Καρπών.
 • 1 κ.σ αποξηραμένα κεράσια, ως φρέσκια επιλογή της τριάδας.
 • Παραδοσιακό γιαούρτι, ως ζωική επιλογή της τριάδας.

ζ) συνδυασμός με βάση τα φρέσκα τορτελίνια

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf_000-2

Τορτελίνια με γέμιση τυριού, ένα γεμάτο φλιτζάνι βρασμένα, ως επιλογή του Αμύλου/Καρπών και ως η μισή επιλογή από την ομάδα της  ζωικής.
2 κ.σ τριμμένη παρμεζάνα, ως η άλλη μισή μερίδα της  ζωικής επιλογής.
1 κούπα ρόκα, ως φρέσκια επιλογή της τριάδας.

στ) συνδυασμός με βάση την τριμμένη καρύδα

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf_000

 • 1 παραδοσιακό γιαούρτι, ως ζωική επιλογή της τριάδας.
 • 2 κ.σ μούσλι ζεματισμένο με λίγο νερό, ως 1/4 επιλογής του Αμύλου/Καρπών.
 • 1 κ.σ ταχίνι, ως 1/4 επιλογής του Αμύλου/Καρπών.
 • 1 κ.σ κουκουνάρι, ως 1/4 επιλογής του Αμύλου/Καρπών.
 • 1 κ.σ τριμμένη καρύδα, ως 1/4 επιλογής του Αμύλου/Καρπών.
 • 1 κ.γ μέλι,
 • Συνδυάζεται με φρούτο της επιλογής σας, ως φρέσκια επιλογή της τριάδας.

θ) συνδυασμός με βάση το ρόδι

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf_002-2

 • 2 κ.σ ποικιλία ξηρών καρπών, ως  επιλογή του Αμύλου/Καρπών.
 • 3 σπιρτόκουτα Γραβιέρα, ως ζωική επιλογή της τριάδας.
 • 4 κ.σ ρόδι, ως 1/2 φρέσκιας επιλογής της τριάδας
 • 2 ξερά σύκα, ως 1/2 φρέσκιας επιλογής της τριάδας.

Τις συγκεκριμένες επιλογές μαζί με πολλές άλλες θα τις βρεις και στην εφαρμογή Diet Coaching .

THIN POSITIVE & DIET COACHING Book - e-Pub - Application

Η φιλοσοφία  των επιλεγμένων συνδυασμών  για τη δημιουργία μικρών πλήρη γευμάτων  είναι βασισμένη στο βιβλίο  Thin PositiveΜυστικά ελέγχου της πείνας και της διατροφής από τις εκδόσεις Μεταίχμιο .

Σχετικά με τον δημιουργό

Ευάγγελος Ζουμπανέας / Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι Πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος από το 1993 με Μεταπτυχιακές Σπουδές και Εξειδίκευση στην Διατροφική και Ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών (Master Practitioner inEatingDisorders & Obesity) όπως η Νευρική Ανορεξία, η Νευρική Βουλιμία και η Ψυχογενής Παχυσαρκία από τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας - NCFED.

Την περίοδο 2006-2007 διετέλεσε υπεύθυνος του Διαιτολογικού Τμήματος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και από το 2007 παραμένει τακτικός εξωτερικός συνεργάτης και σύμβουλος της μονάδος.

Είναι πρόεδρος στο Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών www.insr.gr, Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Κέντρου Μελισσοθεραπείας. και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

Είναι τακτικός συνεργάτης ενημερωτικών εκπομπών τόσο της κρατικής αλλά και ιδιωτικής τηλεόρασης. Μέχρι και τον Οκτώβριο του 2002 ήταν πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων - Τεχνολόγων Διατροφής και από τον Ιανουάριο του 2010 είναι πρόεδρος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών.

Από το Δεκέμβριο του 2010 είναι διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών - ΚΕΑΔΔ www.keadd.gr το οποίο είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης με τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας NCFED www.eating-disorders.org.uk για τις πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις MasterPractitionerστην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

Πέρα από τις ακαδημαϊκές του γνώσεις στην επιστήμη της Διατροφής, έκανε σπουδές και σε άλλους τομείς όπως Επιχειρησιακό Management, Δημόσιες σχέσεις, Διαφήμιση και Ψυχολογία.

Έρευνες και μελέτες του με θέμα τη Παχυσαρκία και τη Διατροφή, έχουν παρουσιασθεί σε Ελληνικά και Παγκόσμια συνέδρια Διατροφής.

Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά «Διατροφή και Υγεία», «Vita», «Δίαιτα και Διατροφή» «Αρμονία» «FAQ», «AthensVoice» καθώς και σε άλλα περιοδικά και εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη ιδρύσαν το 1997 την επιστημονική ομάδα Διατροφή - Εφαρμοσμένα Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής και Υποστήριξης με αξιόλογους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα. Από τον Οκτώβριο του 1999 είναι εκδότες του επιστημονικού περιοδικού Διατροφή Health & Welnessκαι υπεύθυνοι ύλης του επιστημονικού site www.diatrofi.gr και του ηλεκτρονικού περιοδικού e-foodforthought.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη είναι συγγραφείς του Οδηγού Καθημερινής Διατροφής υπό τον γενικό τίτλο «Τι καλό θα μαγειρέψεις …σήμερα μαμά;» από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα με θέμα την οργάνωση της διατροφής της Ελληνικής οικογένειας συνοδευόμενο με όλες τις παραδοσιακές συνταγές μαγειρεμένες με ελαφρύ τρόπο που έγινε το απαραίτητο βιβλίο για κάθε οικογένεια ξεπερνώντας τα 20.000 αντίτυπα μέχρι σήμερα..

Τον Απρίλιο του 2009 εκδόθηκε το 2ο προσωπικό του βιβλίο «Διατροφική Νοημοσύνη – η απάντηση στη βουλιμία, την πολυφαγία και την παχυσαρκία» που πολύ γρήγορα αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες που βρήκαν μια ανακουφιστική μέθοδο για να καταπολεμήσουν τη διαταραγμένη σχέση με το φαγητό. Το βιβλίο εκδόθηκε αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα σε 3η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Τον Μάιο του 2010 εκδόθηκε το 3ο προσωπικό του βιβλίο «Σεφ… στο παρά πέντε- διατροφή, ιδέες & συνταγές για πολυάσχολους» αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα η 2η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Από νεαρή ηλικία έχει διατελέσει αθλητής της ομάδας μπάσκετ εφήβων του Sporting και έχει επίσης ενασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες και την κολύμβηση Από τον Μάιο του 2004 είναι μέλος του κολυμβητικού αθλητικού συλλόγου Μεταμορφώσεως όπου τον Ιούνιο του 2005 κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στα 400mελεύθερο σε αγώνες παλαιμάχων του κολυμβητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου.

Από το 1995 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο προσωπικό του γραφείο στην Νέα Ιωνία.

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον κύριο Ζουμπανέα είτε τηλεφωνικά στο 2102718360 είτε μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας κράτησης ραντεβού από την ιστοσελίδα: NowDoctor στο link http://www.nowdoctor.gr/ezoumpaneas