Dr Plus - Diatrofi

Ελαφρύ γεύμα Έξυπνα Γεύματα Λαχανικά Συνταγές

Πράσινη σαλάτα με τυρί και φράουλες

salata-me-tyri-kai-fraoules

Μια διαφορετική σαλάτα εποχής με φρούτα, πλούσια γεύση και πλήρης σε θρεπτικά συστατικά.

Υλικά

  • Πράσινα λαχανικά της επιλογής μας όπως σπανάκι, ρόκα, μαρούλι, αντίδια κτλ.
  • 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 100 γραμμάρια Φράουλες
  • 1 ώριμη ντομάτα σε κύβους ή 5-6 ντοματάκια cherry κομμένα στη μέση
  • 100 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί
  • Μερικά φύλλα φρέσκια λουίζα ή δυόσμο ψιλοκομμένα
  • 50 γραμμάρια καρύδια σε μικρά κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • 2 μέτρια κρίθινα παξιμαδάκια
  • Φυσικό θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε όλα τα πράσινα λαχανικά, τα στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί, τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια με το χέρι και τα τοποθετούμε σε μπολ
  2. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, την ντομάτα και τις φράουλες
  3. Κόβουμε το τυρί σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε μαζί με τα καρύδια στο μπολ
  4. Βρέχουμε ελαφρά τα παξιμαδάκια, τα σπάμε σε μικρότερα κομμάτια, σαν κρουτόν και τα προσθέτουμε στην σαλάτα
  5. Χτυπάμε στο σέικερ το μπαλσάμικο και το ελαιόλαδο και αλάτι κατά βούληση (προσοχή αν το τυρί είναι αλμυρό) και περιχύνουμε με το μείγμα τη σαλάτα
Σχόλια

Αποτελεί ένα πολύ δροσερό και πλήρες γεύμα, ειδικά για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες, με ιδιαίτερη γλυκόξινη γεύση.

Έχει πρωτεΐνες από το τυρί, μονοακόρεστα λιπαρά από το ελαιόλαδο, απλούς υδατάνθρακες από τα φρούτα και σύνθετους υδατάνθρακες από τα παξιμάδια.

Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες C, Ε και K. Αντί για φράουλες, μπορείτε να το δοκιμάσετε και με καρπούζι!

Σχετικά με τον δημιουργό

Κυριακή Απέργη / Διαιτολόγος-Διατροφ...

Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Ονομάζομαι Απέργη Κυριακή. Γεννήθηκα στην Αθήνα τον Μάρτιο του 1988. Σπούδασα στην πρώτη μου επιλογή στο Χαροκόπειο Πανεπιστημίο Αθηνών στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής από όπου και αποφοίτησα το 2010. Ο τομέας της διατροφής και της υγείας ήταν και είναι σκοπός της ζωής μου και εξακολουθεί να με απασχολεί θερμά.
Πραγματοποίησα την πτυχιακή μου εργασία στην κοιλιοκάκη και ολοκλήρωσε την κλινική πρακτική άσκηση στα Πανεπιστημιακά νοσοκομεία "Αττικό" και "Αλεξάνδρα".
Το 2013 εξειδικεύτηκα στο κομμάτι των διατροφικών διαταραχών και ολοκλήρωσα με επιτυχία την μεταπτυχιακή εκπαίδευση του Master Practitioner Programme in Eating Disorders and Obesity στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ) υπό την εποπτεία του NCFED της Μεγάλης Βρετανίας και αναγνωρισμένο από το Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων – British Psychological Society - BPS .
Παρακολούθησα σαν πρακτική περιστατικά διατροφικών διαταραχών στην Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»).
Συνεχίζω και ενημερώνομαι συνεχώς για θέματα διατροφής και ψυχολογίας ακολουθώντας συνεχείς εκπαιδεύσεις και προγράμματα κατάρτισης.
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης παρακολουθώ σεμινάρια της ESPEN (LLL) για την κλινική διατροφή και σεμινάρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης από αναγνωρισμένους φορείς.
Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια life- coaching και Focus in Solution Therapy.
Παρακολουθώ και ενημερώνομαι για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα συμπληρώματα διατροφής.
Το 2015 ολοκλήρωσα τα κλινικά σεμινάρια του ΚΕΑΔΔ.
Συμμετέχω σαν ομιλήτρια σε ποικίλες δράσεις διατροφικής εκπαίδευσης.
Αποτελώ εκπαιδεύτρια του ΚΕΑΔΔ στο κομμάτι της νευρικής ανορεξίας.
Αρθρογραφώ σε ηλεκτρονικά site (www.diatrofi.gr) και περιοδικά, στο δικό μου kiriakiapergi@blogspot.gr και πραγματοποιώ ομιλίες σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Έχω συμμετάσχει σε βιβλία διατροφής και ψυχολογίας.
Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος, του συλλόγου Κλινικών Διαιτολόγων ESPEN και GrESPEN και της ΕΔΔΕ και επιστημονικός συνεργάτης της ομάδας diatrofi και keadd.