Dr Plus - Diatrofi

Ψάρι

Χταπόδι κρασάτο

Το κρασάτο χταπόδι στην κατσαρόλα είναι ένα παραδοσιακό έδεσμα. Μεζές που κάνει πολύ καλή παρέα στο αλκοόλ είτε είναι ούζο είτε είναι κρασί. Η παρακάτω συνταγή είναι πολύ εύκολη, αρκεί να έχετε ένα καλά χτυπημένο χταπόδι. Το περιεχόμενο σε χοληστερόλη είναι χαμηλό.

Υλικά για τέσσερις με πέντε μερίδες

  • ένα κιλό χταπόδι
  • τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ένα μικρό ποτήρι κόκκινο κρασί
  • αλάτι, πιπέρι και ρίγανη

Τρόπος παρασκευής

Κόβετε το χταπόδι σε μεγάλα κομμάτια και τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα. Στη συνέχεια, σε δυνατή φωτιά, το αφήνετε να βγάλει το νερό που έχει και μετά από λίγη ώρα χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να σιγοβράσει. Μετά από μια ώρα περίπου, όταν το νερό θα χρωματιστεί κόκκινο, το απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέτετε το κρασί, το λάδι και τα διάφορα μπαχαρικά. Το υπέροχο αυτό πιάτο συνοδεύεται με ένα φλιτζάνι ρύζι ή με διάφορα λαχανικά της αρεσκείας σας.

Σχετικά με τον δημιουργό

Diatrofi.gr | Διαχειριστής

Από τη συντακτική ομάδα της επιστημονικής ομάδας Διατροφή. Σύντομα θα συμπληρωθούν τα συνολικά στοιχεία του δημιουργού.