Dr Plus - Diatrofi

Ψάρι

Ψαρόσουπα βελουτέ πικάντικη

Ο καιρός κρυώνει και όλοι θέλουμε να γευτούμε ένα ζεστό φαγητό, μία σούπα. Τίποτα πιο νόστιμο από μία ψαρόσουπα. Να μια συνταγή διαφορετική από τα συνηθισμένα.

 

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1.500 γραμμ. κόκαλα και κεφάλια ψαριών
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 μέτρια καρότα
  • 30 γραμμ. μαργαρίνη
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 4 κουταλιές της σούπας πολτός ντομάτας
  • 2 κύβοι λαχανικών
  • λίγο αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε σε ένα καλαθάκι ατμού τα κεφάλια και τα κόκαλα των ψαριών. Καθαρίζετε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο και τα ψιλοκόβετε. Βάζετε σε μεγάλη χύτρα ή κατσαρόλα τα λαχανικά και τοποθετείτε από πάνω το καλαθάκι με τα ψάρια. Προσθέτετε 1½ λίτρο νερό, τους κύβους λαχανικών και σιγοβράζετε για 35′. Φιλτράρετε το ζωμό. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα τη μαργαρίνη και προσθέτετε το αλεύρι και το κόκκινο πιπέρι. Κατόπιν ρίχνετε σιγά σιγά το ζωμό του ψαριού και τον ντοματοπολτό και ανακατεύετε μέχρι να δέσει. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το μαϊντανό και σερβίρετε.

Σχετικά με τον δημιουργό

Ευαγγελία Ζευκιλή / Διαιτολόγος-Διατροφ...