Dr Plus - Diatrofi

Ψάρι

Ισπανική παέγια

Για τους περισσότερους μη Ίβηρες, η παέγια είναι ένα ριζότο με θαλασσινά. Για τους μύστες όμως της ισπανικής κουζίνας, η παέγια είναι ένα ριζότο με ανάμεικτα θαλασσινά και κρέατα στο ίδιο πιάτο. Η πρώτη εντύπωση είναι λίγο παράξενη. Τρώγοντας, όμως, τη δεύτερη και την τρίτη είναι σίγουρο ότι θα καταλήξεις μέχρι και τη δύναμή σου, αναπολώντας την τέλεια γεύση που μόλις αποχαιρέτησες.

 

Υλικά που χρειαζόμαστε  για 2 μερίδες:

  • 200 γραμμάρια ριζότο carnaoli ή μπασμάτι
  • Λίγες ίνες κόκκινης ζαφοράς
  • Τέσσερα μύδια, με το κέλυφος
  • 2 μεγάλες γαρίδες (Νο 2)
  • 2 μεγάλες καραβίδες
  • 100 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου
  • 100 γραμμάρια φιλέτο χοιρινού
  • Πολύχρωμες πιπεριές
  • Μαϊντανός, κρεμμύδι, ζωμός κότας

Τρόπος παρασκευής:

Σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο όλα τα θαλασσινά μαζί και τα σβήνουμε μ’ ένα ποτηράκι λευκό κρασί. Σ’ ένα άλλο σκεύος σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα φιλετάκια του κοτόπουλου και του χοιρινού, ψιλοκομμένα και αυτά, και τα σβήνουμε με λευκό κρασί, αφήνοντάς τα να σιγοβράσουν. Επίσης, σ’ ένα άλλο σκεύος ρίχνουμε 600 γραμμάρια νερό και προσθέτουμε το ρύζι και τις ίνες ζαφοράς, μαζί με λίγο αλάτι. Τα αφήνουμε να πάρουν βράση και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό για να βράσει το ρύζι, έως ότου πιει όλο το νεράκι. Όταν το ρύζι και τα υπόλοιπα υλικά έχουν βράσει, τα αναμειγνύουμε όλα μαζί σ’ ένα μεγαλύτερο σκεύος, κατά προτίμηση σ’ ένα ταψί, προσθέτοντας λίγα υγρά από τα μικρότερα σκεύη, για να πάρει μία βράση ακόμη το ρύζι μας. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, έως ότου πιει το ρύζι όλο το περίσσιο ζουμί. Γαρνίρουμε με τις καραβίδες και τις γαρίδες, τις οποίες έχουμε ξεχωρίσει. Τέλος, προσθέτουμε τις πολύχρωμες πιπεριές, κομμένες καρέ, και λίγα φύλλα φρέσκου μαϊντανού.

Σχετικά με τον δημιουργό

Diatrofi.gr | Διαχειριστής

Από τη συντακτική ομάδα της επιστημονικής ομάδας Διατροφή. Σύντομα θα συμπληρωθούν τα συνολικά στοιχεία του δημιουργού.