Dr Plus - Diatrofi

Ψάρι

Σπιτικές ψαροκροκέτες για παιδιά

Γράφτηκε απο Νίκη Αθανασοπούλου

Το παιδί σας δεν τρώει ψάρι αλλά τρελαίνεται για τις κροκέτες του εμπορίου; Αν εσείς δεν “τρελαίνεστε” να του προσφέρετε έτοιμα γεύματα, τότε δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή την συνταγή!

ΥΛΙΚΑ

  • 300-400 γρ. Ψάρι (καλύτερα βακαλάος ή κάτι χωρίς πολλά κόκαλα)
  • 1-2 μικρές πατατούλες βραστές
  • 1 καρότο
  • 1 αυγό
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Χυμός από ένα λεμόνι
  • Φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα (ή δημητριακά ολικής άλεσης και βρώμη περασμένα στο μούλτι)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις πατάτες και το καρότο και τα τελευταία 5 λεπτά ρίχνουμε το ψάρι. Αν τα ψαράκια μας είναι μικρά τα τυλίγουμε σε ένα τούλι πριν τα βάλουμε στην κατσαρόλα ώστε να μην γεμίσουμε κοκαλάκια.

Ξεκοκαλίζουμε προσεκτικά και προσθέτουμε την πατάτα και το καρότο λιωμένα με το πιρούνι.

Στο ίδιο μείγμα βάζουμε το αυγό, το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε (αν το μείγμα μας είναι πολύ σκληρό προσθέτουμε λίγο ζουμάκι από τη σούπα).

Ανακατεύουμε καλά-καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο 15-20 λεπτά να σφίξει.

Φτιάχνουμε μπαλάκια που τα πατικώνουμε από πάνω (όπως τα μπισκότα) και τα πανάρουμε στη φρυγανιά.

Τα βάζουμε ανάμεσα σε λαδόκολα, στρώσεις-στρώσεις και τα αφήνουμε στην κατάψυξη για 20 λεπτά.

Σχετικά με τον δημιουργό

Νίκη Αθανασοπούλου