Dr Plus - Diatrofi

Ψάρι

Χταπόδι κρασάτο

xtapodi-krasato
Γράφτηκε απο Διατροφή News

Το κρασάτο χταπόδι στην κατσαρόλα είναι ένα παραδοσιακό έδεσμα. Μεζές που κάνει πολύ καλή παρέα στο αλκοόλ είτε είναι ούζο είτε είναι κρασί.

Η παρακάτω συνταγή είναι πολύ εύκολη, αρκεί να έχετε ένα καλά χτυπημένο χταπόδι. Το περιεχόμενο σε χοληστερόλη είναι χαμηλό.

Υλικά για τέσσερις με πέντε μερίδες

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ποτήρι κόκκινο κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι και ρίγανη

Εκτέλεση

Κόβετε το χταπόδι σε μεγάλα κομμάτια και τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα.

Στη συνέχεια, σε δυνατή φωτιά, το αφήνετε να βγάλει το νερό που έχει και μετά από λίγη ώρα χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να σιγοβράσει.

Μετά από μια ώρα περίπου, όταν το νερό θα χρωματιστεί κόκκινο, το απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέτετε το κρασί, το λάδι και τα διάφορα μπαχαρικά.

Το υπέροχο αυτό πιάτο συνοδεύεται με ένα φλιτζάνι ρύζι ή με διάφορα λαχανικά της αρεσκείας σας.

Σχετικά με τον δημιουργό

Διατροφή News