Dr Plus - Diatrofi

Αυγά Συνταγές

Φριτάτα με κίτρινη κολοκύθα στο φούρνο

fritata-me-kitrini-kolokytha

Φριτάτα / Frittata ή αλλιώς στραπατσάδα, ομελέτα, τάρτα είναι μια συνταγή με πολλά ονόματα και καθόλου περιορισμούς! 

Απλά φτιάξτε την με ότι λαχανικό έχετε στο σπίτι! Μπορεί να είναι  μπρόκολο ή κουνουπίδι, καρότα αλλά και άγρια χόρτα. Σήμερα θα σας προτείνω μια με την αγαπημένη μου με γλυκιά κολοκύθα.

Υλικά

  • 300 γραμμάρια κίτρινη κολοκύθα τριμμένη
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 8 αυγά χτυπημένα
  • 50 ml γάλα
  • 100 γραμμάρια φέτα τριμμένη
  • 200 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 200 γραμμάρια τυρί τριμμένο καπνιστό μετσοβόνε
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκο θυμάρι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Προετοιμασία

Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C στον αέρα.

Σε τηγάνι βάζουμε 3 κουταλιές από το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά.  Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε ελαφρά.

Προσθέτουμε την κολοκύθα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Απομακρύνουμε από την φωτιά και μόλις κρυώσει προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα με το γάλα και το τυρί που έχουμε τρίψει. Τρίβουμε το φρέσκο θυμάρι και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.

Αλείφουμε ένα  ταψάκι  με  το υπόλοιπο ελαιόλαδο και βάζουμε  το μείγμα μας και ψήνουμε 20- 25 λεπτά.

Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα για έναν υπέροχο συνδυασμό. Καλή απόλαυση!

Σχετικά με τον δημιουργό

Αργυρώ Ζαφείρη Food Inspector/Executive Chef