Dr Plus - Diatrofi

Γλυκά Συνταγές

Gluten free κέικ αμυγδάλου

gluten-free-cake-amygdalou
Γράφτηκε απο Διατροφή News

Συνταγή για κέικ αμυγδάλου χωρίς γλουτένη με χρόνο παρασκευής 10 λεπτά. Για να το απολαύσετε θα χρειαστείτε μόνο 4 συστατικά!

Υλικά

  • 1,1/2 φλυτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
  • 4 αυγά
  • 1/2   φλυτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • 1/4   φλυτζάνι σπασμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση

Σε δύο μπολ ξεχωρίζουμε τα ασπράδια και τους κρόκους. Χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ και όταν πήξει ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

Προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου μαζί με λίγο ξύσμα λεμονιού. Στο τέλος μαζεύουμε όλο το μείγμα μέσα στο μπολ με μια σπάτουλα. 

Στο δεύτερο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να πήξουν καλά. 
Προσθέτουμε τα χτυπημένα ασπράδια στο πρώτο μπολ και τα δουλεύουμε όλα με τη σπάτουλα. 

Σε μια βουτυρωμένη φόρμα τοποθετούμε λαδόκολλα και μέσα στη λαδόκολλα μεταφέρουμε το μείγμα. Πασπαλίζουμε στο επάνω μέρος τα θρυμματισμένα αμύγδαλα. 

Ψήνουμε για μισή ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου για 30 λεπτά. 

Recipe By: Velika Jovalekic, Wine & Gastronomy Tourism expert

Σχετικά με τον δημιουργό

Διατροφή News