Dr Plus - Diatrofi

Λαχανικά

Μελιτζανοσαλάτα με φέτα

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για να δώσουμε ποικιλία στο τραπέζι μας. Πέρα από την χαρακτηριστική γεύση της μελιτζάνας τα μυρωδικά δίνουν ένα ξεχωριστό τόνο και άρωμα. Προσοχή να μην το παρακάνετε. Προσοχή επίσης και στο ελαιόλαδο. Μαζί με τη φέτα είναι οι κύριες πηγές θερμίδων και λιπαρών. Ανάλογα λοιπόν με τη ποσότητα που θα χρησιμοποιήσουμε από αυτά τα συστατικά, θα είναι και το θερμιδικό περιεχόμενο του φαγητού.

 

Υλικά για 3-4 άτομα:

Εκτέλεση:

Ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο φούρνο τη μελιτζάνα και αφού ψηθεί βγάζουμε τη φλούδα και την κόβουμε σε μεγάλα και χοντρά κομμάτια βάζοντας τα σε ένα βαθύ πιάτο. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα βάζουμε πάνω στη μελιτζάνα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το ξύδι και ανακατεύουμε ελαφριά. Στο τέλος ρίχνουμε πάνω από αυτά, τριμμένη φέτα.

Σχετικά με τον δημιουργό

Diatrofi.gr | Διαχειριστής

Από τη συντακτική ομάδα της επιστημονικής ομάδας Διατροφή. Σύντομα θα συμπληρωθούν τα συνολικά στοιχεία του δημιουργού.