Dr Plus - Diatrofi

Λαχανικά Συνταγές

Μελιτζανοσαλάτα με φέτα

melitzanosalata-me-feta

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για να δώσουμε ποικιλία στο τραπέζι μας. Πέρα από την χαρακτηριστική γεύση της μελιτζάνας τα μυρωδικά δίνουν ένα ξεχωριστό τόνο και άρωμα.

Προσοχή να μην το παρακάνετε. Προσοχή επίσης και στο ελαιόλαδο. Μαζί με τη φέτα είναι οι κύριες πηγές θερμίδων και λιπαρών.

Ανάλογα λοιπόν με την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσουμε από αυτά τα συστατικά, θα είναι και το θερμιδικό περιεχόμενο του φαγητού.

Υλικά για 3-4 άτομα

  • 1 μεγάλη μελιτζάνα
  • 30 γραμμάρια τυρί φέτα 
  • 1/4 κρεμμύδι ξερό
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • λίγο Αλάτι χονδρό θαλάσσης
  • λίγο ξύδι

Εκτέλεση

Ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο φούρνο τη μελιτζάνα. Αφού ψηθεί βγάζουμε τη φλούδα και την κόβουμε σε μεγάλα και χοντρά κομμάτια βάζοντας τα σε ένα βαθύ πιάτο.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα βάζουμε πάνω στη μελιτζάνα.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το ξύδι και ανακατεύουμε ελαφριά. Στο τέλος ρίχνουμε πάνω από αυτά, τριμμένη φέτα.

Καλή απόλαυση!

Σχετικά με τον δημιουργό

Διατροφή | Υγεία & Ευεξία