Ελαφρύ γεύμα Έξυπνα Γεύματα Λαχανικά

Super Food σαλάτα με παντζάρι, ρόδι και ξηρούς καρπούς

Ενημερωθείτε Πρώτοι για τα Άρθρα μας στο Facebook

Το παντζάρι  είναι ένα λαχανικό γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.  Είναι πλούσιο σε βεταλαϊνες οι οποίες ασκούν αντιοξειδωτική  και αντιφλεγμονώδη  δράση στον οργανισμό  καθώς και σε ασβέστιο και μαγνήσιο.

Η υψηλή του περιεκτικότητα σε σίδηρο και φυλλικό οξύ το κάνεις ιδιαίτερα δημοφιλές και αγαπητό . Σε συνδυασμό με το ρόδι , το οποίο αποτελεί τον βασιλιά των αντιοξειδωτικών και θρεπτικών συστατικών , δημιουργούν ένα αχτύπητο δίδυμο έτοιμο να σου προσφέρουν όλες τους τις ιδιότητες.

Αν το συνοδεύσεις και με ξηρούς καρπούς και λίγο τυρί τότε έχεις ένα πλήρες γεύμα έτοιμο να σε απογειώσει και να σου προσφέρει ενέργεια και φυσικά τον απαιτούμενο κορεσμό.

Υλικά

  • 1 kg παντζάρια βρασμένα
  • 150γρ ρόκα
  • 2 κ.σ. τυρί Κατίκι
  • 2κ.σ. ρόδι
  • 1 κ.σ. ξηρούς καρπούς τριμμένους

Ανακατεύουμε με αγάπη και δεξιοτεχνία όλα τα υλικά ώστε να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους και συνοδεύουμε με αγνό , παρθένο ελαιόλαδο .

Voila  μια σούπερ αντιοξειδωτική και γευστική σαλάτα έτοιμη να μας θρέψει..

Enjoy

Σχετικά με τον δημιουργό

Νάντια Δεληγιάννη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Η Νάντια Δεληγιάννη γεννήθηκε και ζει στον Βόλο. Είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ), με μεταπτυχιακές σπουδές και εξειδίκευση στη Διατροφική και Ψυχολογική Αντιμετώπιση Διαταραχών (Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity - Εθνικός Οργανισμός για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας – NCFED ). Αυτό της έχει δώσει την δυνατότητα να μπορεί να αντιμετωπίσει διατροφικά και Ψυχολογικά Διαταραχές όπως η νευρική ανορεξία, η νευρική βουλιμία και η ψυχογενής παχυσαρκία . Επιπλέον έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων που αφορούν στην παιδική παχυσαρκία και την αθλητική διατροφή ενώ η ίδια έχει μιλήσει για την παιδική αθλητική διατροφή .Έχει αρθρογραφήσει σε τοπικά περιοδικά και εφημερίδες (Thessaliki press, Εφημερίδα Ταχυδρόμος). Παράλληλα είναι επιστημονική συνεργάτης στον τοπικό αθλητικό σύλλογο ενόργανης γυμναστικής ‘’Ιάσων’’ καθώς και στο γυμναστήριο Gym way. Έχει συμμετάσχει σε ομιλίες σε σχολεία καθώς και στην ημερίδα της Κοιν.Σ.Επ. με θέμα: «Ένταξη, Προσβασιμότητα, Παραγωγικότητα ΑμεΑ» όπου μίλησε για τη συμαντικότητα της διατροφής σε Άτομα με Αναπηρία. Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος και διατηρεί γραφείο στο Βόλο από το 2014 όπου παρέχει ανάλυση σύστασης σώματος και εξατομικευμένα προγράμματα για αύξηση και απώλεια βάρους σε φυσιολογικές και παθολογικές καταστάσεις, διατροφικές διαταραχές, διατροφή αθλητών, διατροφή παιδιών και εφήβων, εγκυμοσύνη και θηλασμό.