Dr Plus - Diatrofi

Ελαφρύ γεύμα

Τι να φάω για βραδυ;

Μόλις γύρισες από τη δουλειά και σκέφτεσαι ότι θέλεις να φας κάτι γρήγορο και ελαφρύ. Άφησε αμέσως κάτω τον κατάλογο από το delivery και συγκεντρώσου εδώ που σου έχω τις πιο υγιεινές επιλογές .

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Φρυγανισμένο ψωμί, αβοκάντο και αυγό

Φυτικές ίνες, καλά λιπαρά και πρωτεΐνη καθιστούν αυτό το γεύμα το ιδανικό ελαφρύ γεύμα. Το μόνο που έχεις  να κάνεις  είναι να φρυγανίσεις  μια φέτα ψωμί ολικής, να απλώσεις  πάνω ¼ ενός αβοκάντο, και να προσθέσεις  ένα αυγό, βραστό .

Στραπατσάδα από τόφου

Για μία vegan επιλογή, αντί να βάλεις  αυγά στο τηγάνι, χρησιμοποίησε  τόφου, και δώσε  του τέλεια γεύση με μπαχαρικά όπως ο κουρκουμάς, το κύμινο και η πάπρικα (γλυκιά ή καυτερή). Συνδύασε  το με μερικά φρέσκα λαχανικά, όπως ντοματίνια, και είσαι  έτοιμος  να κλείσεις  την μέρα σου υγιεινά και απολαυστικά.

Ομελέτα σε… κούπα

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να φτιάξεις  μια υγιεινή ομελέτα: μέσα σε μια κούπα, βάλε 2 αυγά, λίγο τυρί, και ίσως κάποιο κρέας (το κοτόπουλο που έμεινε από το μεσημέρι ας πούμε) και βάλε στον φούρνο μικροκυμάτων, στο δυνατό, για 2 λεπτά. Πρόσθεσε μπαχαρικά, και η ομελέτα είναι έτοιμη.

Μεσογειακή σαλάτα

Το μόνο που χρειάζεσε είναι μια μικρή πιτούλα ολικής άλεσης, που θα την φρυγανίσεις  για να αποφύγεις  τα επεξεργασμένα κρουτόν του εμπορίου. Και μετά, όλα τα υπέροχα συστατικά που φτιάχνουν μια τέλεια και δροσερή μεσογειακή σαλάτα: ντομάτα, αγγούρι, φέτα, ελιές, για έναν υπέροχο συνδυασμό θρεπτικών συστατικών, χωρίς κενές θερμίδες.

Μίνι “μπουρίτο” με κοτόπουλο

ΑΝ σου έχει μείνει μαγειρεμένο κοτόπουλο από το μεσημέρι, τότε μπορείς να το ανακατέψεις με αβοκάντο, τυρί, και ίσως πιπεριά και κρεμμύδι, να τα σοτάρεις  για λίγο και να τα τυλίξεις σε ένα μικρό ψωμάκι ολικής.

Γρήγορη σαλάτα με σολομό και ρόκα

Άφησε  τον σολομό να μαγειρευτεί στο τηγάνι με λίγο νερό, και στο μεταξύ ανακάτεψε  σε ένα μπολ ρόκα με ένα dressing από λαδολέμονο, κομμένο αβοκάντο και λίγη παρμεζάνα. Πρόσθεσε  και τον σολομό και έχεις  ένα νόστιμο αλλά ελαφρύ γεύμα με καλής ποιότητας λιπαρά.

Δοκίμασέ τα και δεν θα χάσεις! Εύκολα, γρήγορα και κυρίως θρεπτικά.. Κακή απόλαυση..

Σχετικά με τον δημιουργό

Νάντια Δεληγιάννη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Η Νάντια Δεληγιάννη γεννήθηκε και ζει στον Βόλο. Είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ), με μεταπτυχιακές σπουδές και εξειδίκευση στη Διατροφική και Ψυχολογική Αντιμετώπιση Διαταραχών (Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity - Εθνικός Οργανισμός για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας – NCFED ). Αυτό της έχει δώσει την δυνατότητα να μπορεί να αντιμετωπίσει διατροφικά και Ψυχολογικά Διαταραχές όπως η νευρική ανορεξία, η νευρική βουλιμία και η ψυχογενής παχυσαρκία . Επιπλέον έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων που αφορούν στην παιδική παχυσαρκία και την αθλητική διατροφή ενώ η ίδια έχει μιλήσει για την παιδική αθλητική διατροφή .Έχει αρθρογραφήσει σε τοπικά περιοδικά και εφημερίδες (Thessaliki press, Εφημερίδα Ταχυδρόμος). Παράλληλα είναι επιστημονική συνεργάτης στον τοπικό αθλητικό σύλλογο ενόργανης γυμναστικής ‘’Ιάσων’’ καθώς και στο γυμναστήριο Gym way. Έχει συμμετάσχει σε ομιλίες σε σχολεία καθώς και στην ημερίδα της Κοιν.Σ.Επ. με θέμα: «Ένταξη, Προσβασιμότητα, Παραγωγικότητα ΑμεΑ» όπου μίλησε για τη συμαντικότητα της διατροφής σε Άτομα με Αναπηρία. Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος και διατηρεί γραφείο στο Βόλο από το 2014 όπου παρέχει ανάλυση σύστασης σώματος και εξατομικευμένα προγράμματα για αύξηση και απώλεια βάρους σε φυσιολογικές και παθολογικές καταστάσεις, διατροφικές διαταραχές, διατροφή αθλητών, διατροφή παιδιών και εφήβων, εγκυμοσύνη και θηλασμό.