Dr Plus - Diatrofi

Snacks Ελαφρύ γεύμα

Ιδέες για εύκολα και γρήγορα βραδινά γεύματα

vradina-gevmata

Το μεγαλύτερο άγχος που έχουν όσοι έρχονται στο γραφείο μου για αλλαγή της διατροφικής τους συμπεριφοράς είναι η επιλογή του βραδινού. «Πώς θα είναι το βραδινό μου; Δεν θέλω να τρώω πάλι γιαούρτια…!!»

Και όμως, το βραδινό δεν χρειάζεται να προκαλεί άγχος και το φόβο της «πείνας». Μπορεί να είναι απλό, γευστικό και υγιεινό.

Παρακάτω σας έχω κάποιες ιδέες  τις οποίες είμαι σίγουρη ότι θα βρείτε δελεαστικές.

Σαλάτα αβοκάντο- κοτόπουλο

Εύκολη, δροσιστική και χορταστική!

Μια σαλάτα πλούσια σε φυτικές ίνες , πρωτεΐνη και καλά λιπαρά! Ό,τι πρέπει δηλαδή για βραδινό.

Αυτό που θα χρειαστείτε είναι:

  • Mix πράσινων λαχανικών
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • Φρέσκο βασιλικό
  • Λίγο αποξηραμένο βασιλικό
  • Ντοματίνια
  • Μπαλάκια φρέσκιας μοτσαρέλας
  • Φιλέτο κοτόπουλο

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε όλα τα υλικά, να προσθέσετε ελαιόλαδο και λίγο βαλσάμικο και φυσικά φρεσκοτριμμένο πιπέρι .

Wrap σολομού με γουακαμόλε

Είναι γνωστό ότι ο συνδυασμός καπνιστού σολομού με αβοκάντο απογειώνουν γευστικά κάθε πιάτο.

Απλά τοποθετείτε με μαεστρία στην τορτίγια το γουακαμόλε και τον καπνιστό σολομό , προσθέτετε φρέσκα φύλλα από σπανάκι και απολαμβάνετε.

Όσον αφορά το γουακαμόλε είναι piece of cake! Σε ένα μπολ ανακατεύετε αβοκάντο, τεμαχισμένη ντομάτα, μπόλικο κρεμμύδι, πράσινη πιπεριά (καυτερή), κόλιανδρο, μπόλικο λεμόνι αλάτι και πιπέρι. Τόσο απλά!

Wrap με πέστο βασιλικού

Γρήγορο και δροσερό! Σε μια μέτρια τορτίγια, αλοίφετε μια λεπτή στρώση πέστο βασιλικού, προσθέτετε ντοματίνια και μπαλάκια φρέσκιας μοτσαρέλας και ολοκληρώνετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για extra γεύση βασιλικού μπορείτε να προσθέσετε φρέσκα φύλλα βασιλικού.

Homemade πίτσα (η ελαφριά εκδοχή)

Σαν βάση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τορτίγια και να προσθέσετε υλικά που εύκολα θα βρείτε στο ψυγείο.

Μια γευστική επιλογή είναι με πάστα ντομάτας, φρέσκια μοτσαρέλα, φύλλα βασιλικού και σκόρδο.

Όλο το άρωμα και η γεύση της Ιταλίας στο πιάτο σας!

Καλή απόλαυση!

Σχετικά με τον δημιουργό

Νάντια Δεληγιάννη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Η Νάντια Δεληγιάννη γεννήθηκε και ζει στον Βόλο. Είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ), με μεταπτυχιακές σπουδές και εξειδίκευση στη Διατροφική και Ψυχολογική Αντιμετώπιση Διαταραχών (Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity - Εθνικός Οργανισμός για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας – NCFED ). Αυτό της έχει δώσει την δυνατότητα να μπορεί να αντιμετωπίσει διατροφικά και Ψυχολογικά Διαταραχές όπως η νευρική ανορεξία, η νευρική βουλιμία και η ψυχογενής παχυσαρκία . Επιπλέον έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων που αφορούν στην παιδική παχυσαρκία και την αθλητική διατροφή ενώ η ίδια έχει μιλήσει για την παιδική αθλητική διατροφή .Έχει αρθρογραφήσει σε τοπικά περιοδικά και εφημερίδες (Thessaliki press, Εφημερίδα Ταχυδρόμος). Παράλληλα είναι επιστημονική συνεργάτης στον τοπικό αθλητικό σύλλογο ενόργανης γυμναστικής ‘’Ιάσων’’ καθώς και στο γυμναστήριο Gym way. Έχει συμμετάσχει σε ομιλίες σε σχολεία καθώς και στην ημερίδα της Κοιν.Σ.Επ. με θέμα: «Ένταξη, Προσβασιμότητα, Παραγωγικότητα ΑμεΑ» όπου μίλησε για τη συμαντικότητα της διατροφής σε Άτομα με Αναπηρία. Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος και διατηρεί γραφείο στο Βόλο από το 2014 όπου παρέχει ανάλυση σύστασης σώματος και εξατομικευμένα προγράμματα για αύξηση και απώλεια βάρους σε φυσιολογικές και παθολογικές καταστάσεις, διατροφικές διαταραχές, διατροφή αθλητών, διατροφή παιδιών και εφήβων, εγκυμοσύνη και θηλασμό.