Dr Plus - Diatrofi

Ελαφρύ γεύμα Συνταγές

Κρέπες απο Βρώμη

krepes-apo-vromi

Τι ωραία να ξυπνάς και να τρως κάτι υγιεινό στο σπίτι σου! Να θυμάσαι πάντα σε ό,τι τρως να βάζεις και πινελιές από υγιεινά υλικά όπως λαχανικά ή φρούτα και ξηρούς καρπούς!

Το αλάτι και η ζάχαρη είναι προαιρετικό αν φτιάξεις λίγες κρέπες μιας και δεν θα προλάβει ο χυλός να μείνει στο ψυγείο για πολύ.

Το να κάνεις διατροφή δεν σημαίνει στέρηση. Απόλαυσε κρέπα σε πιο υγιεινή εκδοχή.

Υλικά για 5-6 μικρές κρέπες

  • 250 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
  • 500ml γάλα αμυγδάλου (χωρίς ζάχαρη)
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 1 αυγό φρέσκο
  • 2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη καρύδας
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζεις τη βρώμη το γάλα, το αλάτι και το λάδι σε ένα μπολάκι τα ανακατεύεις με τον αυγοδάρτη. Προσθέτεις το αυγό, ζάχαρη  και τα χτυπάς όλα μαζί.

Αφήνεις τον χυλό στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Την επόμενη μέρα κατα προτίμηση ξεσκεπάζεις το μείγμα , παίρνεις ένα τηγάνι και προσθέτεις λάδι ή βούτυρο και έπειτα το μείγμα σου.

Μπορείς να γεμίσεις την κρέπα είτε με αλμυρά είτε με γλυκά υλικά. Εγώ πρόσθεσα τυρί κίτρινο, ντοματίνια και σπόρους chia! Μια άλλη ωραία ιδέα είναι να γεμίσεις χρώμα το πιάτο σου προσθέτοντας αβοκάντο, ψητά ή ωμά λαχανικά κλπ.

Στην γλυκιά κρέπα πρόσθεσα μέλι-κακάο, σπόρους chia, αμύγδαλα και gojji berries. Φυσικά μπορείς να βάλεις ταχίνι ή φυστικοβούτυρο με φρέσκα φρούτα, μπανάνα ή κεράσια και ξηρούς καρπούς ή μπισκότα χωρίς ζάχαρη της επιλογής σου.

Ιδανική προόταση για πρωινό αλλά και για ελαφρύ βραδινό. Αν την επόμενη μέρα ο χυλός σου φανεί πολύ σφιχτός, αραιώνεις με λίγο γάλα αμυγδάλου.

Σχετικά με τον δημιουργό

Νεφέλη Πασιάκου Διαιτολόγος-Διατροφολόγος