Dr Plus - Diatrofi

Snacks Ελαφρύ γεύμα Έξυπνα Γεύματα

Well being σάντουιτς με αχλάδι ή avocado

Οι σύγχρονοι ρυθμοί της καθημερινότητας πλέον μας καλούν να βρισκόμαστε για πολλές ώρες εκτός σπιτιού αδυνατώντας να έχουμε τα τρόφιμα που συνηθίζουμε να καταναλώνουμε ώστε να δώσουμε θρέψη στο σώμα μας.

Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν συνεπάγεται ότι δεν μπορούμε να παρέχουμε θρέψη και απόλαυση μέσα στην ημέρα, ασχέτως των ωρών που είμαστε στο πόδι και εκτός σπιτιού!

Μια γευστική πρόταση για θρέψη και απόλαυση – που μπορούμε να έχουμε μαζί μας από το σπίτι – είναι και το παρακάτω δροσερό σάντουιτς:

 ΥΛΙΚΑ: 

  • 2 φέτες ψωμί Αρχαία Σπορά με Δίκοκκο Σιτάρι Oλικής Άλεσης
  • 30γρ. μαλακή μυζήθρα
  • 4 φέτες αχλάδι ή 2 φέτες αβοκάντο
  • Μερικές σταγόνες ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Γιατί όμως χρησιμοποιούμε το ψωμί Αρχαία Σπορά με Δίκοκκο Σιτάρι?

Πρόκειται για ένα ψωμί υψηλής διατροφικής αξίας καθώς είναι ζυμωμένο με ένα ξεχωριστό δημητριακό, γνωστό από την αρχαιότητα … το ‘’Δίκοκκο Σιτάρι’’.  Το Δίκοκκο Σιτάρι είναι πηγή πρωτεϊνών, πηγή μετάλλων όπως  φώσφορου και  χαλκού καθώς και πηγή φυτικών ινών.

Το ψωμί ‘’Αρχαία Σπορά’’ είναι κομμένο σε πλούσιες, αφράτες φέτες  με αποτέλεσμα να δίνει στο σάντουιτς μια την απόλαυση που θα θέλατε!

«Εμπνευσμένο» από την αρχαία διατροφή, το ψωμί Αρχαία Σπορά με Δίκοκκο Σιτάρι έρχεται να ικανοποιήσει την ανάγκη για γευστικό ψωμί με υψηλή διατροφική αξίας καθώς φέρει τα οφέλη του δίκκοκου σιταριού .

Σχετικά με τον δημιουργό

Βασιλειος E. Κατσίλας, Διατροφολόγος-Διαιτολόγος,BSc

Email: Basileioskats@hotmail.com
Ο Βασίλειος Κατσίλας γεννήθηκε στην Λέσβο το 1993.

Είναι διατροφολόγος-διαιτολόγος απόφοιτος του Αλεξάνδρειου τεχνολογικού εκπαιδευτικού ιδρύματος της Θεσσαλονίκης, με πλήθος πιστοποιήσεων από ενημερώσεις επιστημονικών μελετών, για την βέλτιστη αντιμετώπιση των στόχων που θέτονται στις σύγχρονες ανάγκες της εποχής.

Είναι ενεργός αθλητής της πολεμικής τέχνης του Jiu Jitsu κάνοντας πρωταθλητισμό, με πολλές διακρίσεις σε πανελλαδικό όσο και σε διεθνή επίπεδο.

Την περίοδο 2014-2015 υπήρξε μέλος του ερευνητικού προγράμματος ΕΣΠΑ συμμαχία για την υγεία- διατροφή συνεργαζόμενος άριστα με διεπιστημονικές ομάδες.

Υπήρξε επαγγελματίας ναυαγοσώστης θαλάσσης με καταγεγραμμένες επεμβάσεις διάσωσης, καθώς και εθελοντής ναυαγοσώστης στην περιοχή του Μολύβου Λέσβου για την διαχείριση του μεταναστευτικού, όπου και παρέλαβε έπαινο για τις επεμβάσεις του με την Ένωση Ναυαγοσωστικών Σχολών Ελλάδος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου ναυτιλίας Αιγαίου.

Η πτυχιακή του εργασία είχε ως θέμα τα συμπληρώματα διατροφής και πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση στο πρότυπο κλινικό διατροφολογικό-διαιτολογικό γραφείο της κυρίας Λιτσαρδοπούλου Αλεξάνδρας.

Είναι συνεργάτης στο διαιτολογικό γραφείο του Κυρίου Ευάγγελου Ζουμπανέα ως Διατροφολόγος-Διαιτολόγος

Έχει ιδρύσει το γυμναστήριο Calisthenics & Fitness Society στην Νέα Φιλαδέλφεια

Ειναι ο διευθυντής ύλης του Diatrofi.gr

Είναι πιστοποιημένος θεραπευτής των Διατροφικών Διαταραχών και της Παχυσαρκίας (Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity) και αποτελεί επιστημονικός συνεργάτης και καθηγητής του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ).

Το μεταπτυχιακό του πραγματοποιήθηκε στο European University Cyprus στο τομέα της δημόσιας υγείας και η διατριβή του είχε να κάνει με τις διατροφικές διαταραχές σε όλη την Ελλάδα.

Το 2019 επιλέχθηκε απο την Oxford abstracts ως ομιλητής στο 13ο Ευρωπαικό Συνέδριο Διατροφής (FENS 2019), στην Ιρλανδία.

Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Additional Info
• Περιοχή: Αττική
• Κινητό:6980874162
• Email: Basileioskats@hotmail.com