Κρέας Συνταγές

Σοφρίτο: Παραδοσιακό φαγητό της Κέρκυρας

Κέρκυρα, το νησί των Φαιάκων! Ένα νησί που αξίζει κανείς να επισκεφτεί και να απολαύσει τα μαγευτικά και ρομαντικά τοπία της. Μέχρι όμως να βρεθεί η κατάλληλη στιγμή που θα επισκεφτούμε αυτό το μέρος, τι θα λέγατε να μυρίσει η κουζίνα μας Κέρκυρα; Μία από τις παραδοσιακές συνταγές της είναι το σοφρίτο, μια συνταγή με άπαχο μοσχαρίσιο κρέας το οποίο μπορεί να αποτελέσει ένα υπέροχο Κυριακάτικο γεύμα.

Υλικά

  • 1.5 kg μοσχάρι νουά ή φιλέτο
  • 7-8 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φλιτζάνια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζ. ξύδι
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι για το αλεύρωμα

Εκτέλεση

Ζητάμε από τον χασάπη να μας κόψει το νουά σε στρογγυλές φέτες όχι πολύ χοντρές. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αλευρώνουμε.
Το τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές.
Σε καθαρό σκεύος, καλύτερα αντικολλητικό, βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος.
Από πάνω κόβουμε το σκόρδο σε φετάκια. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και 1-2 κούπες νερό.
Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Δέκα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, προσθέτουμε τον μαϊντανό και το ξύδι, ανακατεύουμε ελαφρά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Σερβίρουμε το σοφρίτο με βραστές κροκέτες πατάτας και καρότο.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Η πτυχιούχος διαιτολόγος – διατροφολόγος Νικομάνη Σπυριδούλα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας από όπου και αποφοίτησε το Μάιο του 2005. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση σε γνωστό διαιτολογικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα για τον αρθρογράφο δείτε ΕΔΩ 

 

Σχετικά με τον δημιουργό

Σπυριδούλα Νικομάνη / Διαιτολόγος-Διατροφ...

Διαιτολόγος Διατροφολόγος