Dr Plus - Diatrofi

Γλυκά Συνταγές

Μηλοπιτάκια της Εύης: Πεντανόστιμα & έτοιμα σε 10 λεπτά!

μηλοπιτακια

Σήμερα το μεσημέρι στην δουλειά, η καλή μου συνάδελφος Εύη μας κέρασε μηλοπιτάκια βασισμένα σε μια δική της συνταγή.

Περιττό να σας πώ ότι ενθουσιάστηκα μόλις τα δοκίμασα! Δεν μπορούσα ποτέ να σκεφτώ ότι μια συνταγή για σπιτικό γλυκό θα ΄ήταν τόσο πετυχημένη.

Είμαι τυχερή που οι υπόλοιποι συνάδελφοι στο γραφείο αρνήθηκαν ευγενικά να τα δοκιμάσουν. Βλέπετε είχαν μόλις γυρίσει από το δεκατιανό διάλειμμα τους οπότε είχαν ήδη τσιμπήσει το σνακ τους μόλις πριν από λίγα λεπτά.

Περισσότερα μηλοπιτάκια για εμένα λοιπόν!

Ελπίζω να μην μου κρατήσουν μούτρα γιατί ζήτησα να γευτώ και το δικό τους κέρασμα. Άλλωστε δεν έμεινε και τίποτα, οπότε τα πειστήρια του εγκλήματος έχουν χαθεί στην λήθη του ευγνωμονούντος στομαχιού μου.

Φυσικά, ζήτησα να μάθω την συνταγή για τα συγκεκριμένα μηλοπιτάκια από την Εύη. Με την άδεια της λοιπόν την μοιράζομαι σήμερα μαζί σας και ξέρω ότι θα την ευγνωμονείτε και εσείς όπως εγώ.

Υλικά που θα χρειαστείτε
  • 100 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
  • 120 γραμμάρια μέλι
  • 1 αυγό
  • 1 μήλο τριμμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
  • ½ κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρικής
  • 200 γραμμάρια αλεύρι ζέας
  • ½ φακελάκι baking powder
  • 5 καρύδια ελαφρά τριμμένα
Εκτέλεση

Ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά για τα μηλοπιτάκια με τα χέρια μας σε μια μικρή λεκάνη.

Τοποθετούμε τη ζύμη με την βοήθεια ενός κουταλιού σε ένα ταψί που έχει στρωμένη λαδόκολλα. Εδώ πρέπει να προσέξουμε και να αφήσουμε αποστάσεις. Τα μηλοπιτάκια μας θα φουσκώσουν και δεν θέλουμε να συμπέσει το ένα επάνω στο άλλο κατά το ψήσιμο.

Παράλληλα, έχουμε φροντίσει να ανάψουμε τον φούρνο για να ετοιμαστεί. Για την συγκεκριμένη συνταγή, η επιθυμητή θερμοκρασία είναι οι 170 βαθμοί.

Αφού προθερμάνουμε λοιπον τον φούρνο, ψήνουμε τα μηλοπιτάκια περίπου 10 λεπτά. Προσοχή μην καείτε από την ανυπομονησία να δοκιμάσετε!

Σας εύχομαι να απολαύσετε αυτά τα μικρά πενταμόστιμα θρεπτικά θαύματα που δικαιωματικά έχουν ονομαστεί “μηλοπιτάκια της Εύης”. Καλή απόλαυση!

Σχετικά με τον δημιουργό

Κωνσταντίνα Γρώππα Διαιτολόγος/Διατροφολόγος