Dr Plus - Diatrofi

Snacks Γλυκά Συνταγές

Μπάρα δημητριακών με βρώμη και σουσάμι

mpara-dimitriakon-me-vromi-kai-sousami

Οι μπάρες δημητριακών είναι μία εύκολη λύση για κάθε στιγμή της ημέρας.

Θα σας ανεβάσουν τα επίπεδα της ενέργειας στη στιγμή και θα σας γλυκάνουν. Βάλτε τες στην τσάντα σας για να τις έχετε δίπλα σας κάθε στιγμή!

Υλικά για 20 μπάρες

  • 200 γραμμάρια νυφάδες βρώμης
  • 100 γραμμάρια σουσάμι
  • 50 γραμμάρια αμύγδαλα φιλέ
  • 50 γραμμάρια καρύδια χοντροαλεσμένα
  • 80 γραμμάρια σταφίδες
  • 100 γραμμάρια ταχίνι
  • 4 κουταλιές της σοπυάς μέλι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα ταψάκι το σουσάμι και τη βρώμη. Τα βάζουμε για 6-7 λεπτά στο φούρνο στους 200οC μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ταχίνι με το μέλι μέχρι να λιώσουν. Έπειτα ρίχνουμε
τη βρώμη και το σουσάμι και ανακατεύουμε συνεχώς.

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τις σταφίδες και
ανακατεύουμε.

Σε ένα ταψάκι, που έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί,
τοποθετούμε το μείγμα μας.

Όταν κρυώσει, βάζουμε το ταψί για 30 λεπτά στο ψυγείο και έπειτα κόβουμε τις μπάρες μας.

Καλή απόλαυση!

Σχετικά με τον δημιουργό

Παναγιώτα Τρυγώνη / Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Η Παναγιώτα Τρυγώνη σπούδασε διαιτολόγος – διατροφολόγος στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε το 2015 με βαθμό 8,73 «Άριστα». Πραγματοποίσε την πρακτική της άσκηση στο τμήμα Διατροφής του «Βοστάνειου» Νοσοκομείου , ενώ παράλληλα συνεργαζόταν με το Εξωτερικό Διαβητολογικό Ιατρείο του. Εκπόνησε την πτυχιακή της εργασία με θέμα «Η προσκόλληση στη Μεσογειακή Διατροφή στη Μυτιλήνη σε σχέση με την εμφάνιση οξέος στεφανιαίου συνδρόμου και αγγειακού ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίο».
Από το 2010 έως σήμερα έχει παρακολουθήσει πλήθος επιστημονικών συνεδρίων και ημερίδων σχέτικά με τη διατροφη και συνοδών προβλημάτων υγείας που μαστίζουν την εποχή. Το 2014-2015 συμμετείχε στο ερευνητικό προγράμματα ΕΣΠΑ «Συμμαχία για την υγεία- διατροφή» στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
Είναι εξειδικευμένη θεραπεύτρια των Διατροφικών Διαταραχών και της Παχυσαρκίας (Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity) και από το 2016 αποτελεί επιστημονικό συνεργάτη του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ).
Έχει συμμετάσχει σε διάφορες ομιλίες σχετικά με τη διατροφή που έχουν πραγματοποιηθεί στη Λέσβο. Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε διάφορες σελίδες στο διαδίκτυο (www.flowmagazine.gr, www.diatrofi.gr) και στο διαδικτυακό περιοδικό e-food for thought.