Dr Plus - Diatrofi

Γλυκά Συνταγές

Νηστήσιμο κέικ με ινδοκάρυδο

nistisimo-keik-karidas

Το γεγονός ότι νηστεύουμε δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να φάμε και το γλυκάκι μας!

Σας έχω  λοιπόν μια συνταγή για πεντανόστιμο κέικ που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Περιέχει σε μεγάλη ποσότητα ινδοκάρυδο, το οποίο  έχει σπουδαία αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση, καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε και καροτένια.

Πριν ξεκινήσουμε θέλω να σας διευκρινίσω ότι η 1 κούπα ισοδυναμεί με 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού.  

Υλικά

  • ½  κούπα αλεύρι ολικής άλεσης 
  • ½  κούπα βρώμη αλεσμένη στο multi 
  • 1 φακελάκι baking powder 
  • 2 κούπες ινδοκάρυδο + ½ κούπα για πασπάλισμα 
  • 1 κούπα  νερό 
  • ½ κούπα λάδι 
  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι 
  • 1/2  κούπα μελάσα (εάν δεν έχετε βάλτε 2/3 κούπας μέλι) 
  • 1 κουταλιά της  σούπας κακάο 
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού  ακέρωτου 

Εκτέλεση

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, τον χυμό και την μελάσα και χτυπάμε στο δυνατό για 5 λεπτά.  

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder, τη βρώμη και το κακάο και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μίξερ και ανακατεύουμε στο χαμηλό μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.  

Ρίχνουμε στο μείγμα μας το ξύσμα πορτοκαλιού και το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε απαλά με μία ξύλινη κουτάλα. 

Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου. 

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο και απολαμβάνουμε! 

Σχετικά με τον δημιουργό

Κωνσταντίνα Γρώππα Διαιτολόγος/Διατροφολόγος