Dr Plus - Diatrofi

Ελαφρύ γεύμα Συνταγές

Συνταγή για ομελέτα με αβοκάντο και παρμεζάνα

Omeleta-avokanto

Όταν δύο τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας όπως το αβγό και το αβοκάντο συναντιούνται, το αποτέλεσμα είναι μαγευτικό.

Αυγό το παρεξηγημένο

Το αυγό, αν και τόσα χρόνια παρεξηγημένο για την λανθασμένη εντύπωση ότι αυξάνει την χοληστερόλη, αποτελεί μια σημαντική τροφή για τον οργανισμό.

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β12 και D καθώς και σε φυλλικό οξύ και Ω-3 λιπαρά οξέα δεν θα μπορούσε να λείπει από το καθημερινό μας τραπέζι.

Αβοκάντο το δημοφιλές

Από την άλλη πλευρά, το αβοκάντο, ένα τρόφιμο το οποίο έχει αυξημένη δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια, είναι μια τροφή με αρκετά αντιοξειδωτικά.

Είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά και κυριώς ολεϊκό οξύ (σημαντικό για την προστασλια από τον καρκίνο του μαστού), σε καροτενοειδή όπως η λουτεϊνη καθώς και σε τοκοφερόλες, αποτελεί ένα τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας.

Σαν θέλει η νύφη και ο γαμπρός

Ο πιο απλός τρόπος για να πάρεις όλα τα θρεπτικά συστατικά των δύο υπερτροφών σε ένα γεύμα είναι να τα «παντρέψεις». Ομελέτα λοιπόν, με αβοκάντο και παρμεζάνα, γευστικό , θρεπτικό και χορταστικό πρωινό ή και brunch. Γιατί όχι;!

Υλικά

  • Φρέσκα αυγά
  • Λίγο γάλα για την ομελέτα
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 100γραμμάρια παρμεζάνα
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Το πρώτο πράγμα που θα κάνεις είναι να κόψεις το αβοκάντο σε φέτες και να το ραντίσεις με λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει. Απαραίτητο το αλατοπιπέρωμα.

Στη συνέχεια χτυπάς τα αυγά (4 αυγά για 2 μερίδες είναι αρκετά). Ανακατεύεις την παρμεζάνα με το γάλα και ρίχνεις λίγο αλάτι και πιπέρι.

Ζεσταίνεις το τηγάνι με 1 κουταλιά ελαιόλαδο, ρίχνεις τα αυγά και προσθέτεις το μείγμα με την παρμεζάνα. Στη συνέχεια, απλώνεις το αβοκάντο και ψήνεις την ομελέτα ομοιόμορφα και από τις 2 πλευρές.

Σερβίρεις συνοδεύοντας με ντοματίνια , φρέσκο κρεμμύδι και τριμμένο πιπέρι. Καλή απόλαυση!

Σχετικά με τον δημιουργό

Νάντια Δεληγιάννη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Η Νάντια Δεληγιάννη γεννήθηκε και ζει στον Βόλο. Είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ), με μεταπτυχιακές σπουδές και εξειδίκευση στη Διατροφική και Ψυχολογική Αντιμετώπιση Διαταραχών (Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity - Εθνικός Οργανισμός για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας – NCFED ). Αυτό της έχει δώσει την δυνατότητα να μπορεί να αντιμετωπίσει διατροφικά και Ψυχολογικά Διαταραχές όπως η νευρική ανορεξία, η νευρική βουλιμία και η ψυχογενής παχυσαρκία . Επιπλέον έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων που αφορούν στην παιδική παχυσαρκία και την αθλητική διατροφή ενώ η ίδια έχει μιλήσει για την παιδική αθλητική διατροφή .Έχει αρθρογραφήσει σε τοπικά περιοδικά και εφημερίδες (Thessaliki press, Εφημερίδα Ταχυδρόμος). Παράλληλα είναι επιστημονική συνεργάτης στον τοπικό αθλητικό σύλλογο ενόργανης γυμναστικής ‘’Ιάσων’’ καθώς και στο γυμναστήριο Gym way. Έχει συμμετάσχει σε ομιλίες σε σχολεία καθώς και στην ημερίδα της Κοιν.Σ.Επ. με θέμα: «Ένταξη, Προσβασιμότητα, Παραγωγικότητα ΑμεΑ» όπου μίλησε για τη συμαντικότητα της διατροφής σε Άτομα με Αναπηρία. Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος και διατηρεί γραφείο στο Βόλο από το 2014 όπου παρέχει ανάλυση σύστασης σώματος και εξατομικευμένα προγράμματα για αύξηση και απώλεια βάρους σε φυσιολογικές και παθολογικές καταστάσεις, διατροφικές διαταραχές, διατροφή αθλητών, διατροφή παιδιών και εφήβων, εγκυμοσύνη και θηλασμό.