Όσπρια

Φασολάδα με μαυρομάτικα φασόλια και σπανάκι

Τα όσπρια είναι πλούσια σε φυτική πρωτεΐνη. Σκεφτείτε πόσα θρεπτικά συστατικά και σίδηρο θα πάρετε εάν τα συνδυάσετε με σπανάκι!… Τη συνταγή την αντέγραψα από ένα πρόσφατο ταξίδι μου στις Πρέσπες. Τα φασόλια μάλιστα, είναι Πρεσπών. Δοκιμάστε τα και θα δείτε πως η γεύση θα σας ξετρελάνει!.. Ιδανικά και για χορτοφάγους, ή για άτομα που νηστεύουν.

Υλικά για 5 άτομα:

  • 500γρ. μαυρομάτικα φασόλια
  • 250γρ. σπανάκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
  • 2-3 καρότα
  • 2-3κ.σ. μαϊντανό
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2-3 κ.σ. σάλτσα φρέσκιας τομάτας
  • λίγο κόκκινο πιπέρι
  • λίγο αλάτι
  • 10-12κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ξεπλένουμε καλά τα φασόλια και τα αφήνουμε για 12-24 ώρες στο νερό.

Σε μια κατσαρόλα, τοποθετούμε νερό και τα φασόλια. Φέρνουμε σε βρασμό και κατεβάζουμε τη φωτιά (ίσα που βράζει), βράζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια 30 λεπτά. Τοποθετούμε σε αυτό, το κρεμμύδι (τριμμένο), τον μαϊντανό (ψιλοκομμένο), τα καρότα (κομμένα σε ροδέλες), τη ντομάτα, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το σπανάκι. Βράζουμε άλλα 30 λεπτά ανακατεύοντας που και που.

Σχετικά με τον δημιουργό

Βασιλική Παπαδοπούλου / Διαιτολόγος - Διατροφ...