Dr Plus - Diatrofi

Γλυκά Συνταγές

Εύκολο παγωτό σοκολάτα-φυστικοβούτυρο

Pagoto Sokolata

Καλοκαίρι και οι δροσιστικές επιλογές είναι και πολλές και πολύ απολαυστικές!

Όταν μάλιστα μπορούμε να τις παρασκευάσουμε και σε μια υγιεινή εκδοχή, τότε είναι ακόμα καλύτερα γιατί μπορούμε να γευόμαστε τις δημιουργίες μας ακόμα και κάθε μέρα.

Υλικά για 6 μερίδες

  • 1 κονσέρβα γάλα καρύδας πλήρες σε λιπαρά (προσέχω να είναι καλής ποιότητας και τα μόνα συστατικά που να αναγράφονται στησυσκευασία να είναι καρύδα και νερό)
  • 1 κουταλιά σούπας φυστικοβούτυρο σε σκόνη
  • 2 κουταλιά σούπας φυστικοβούτυρο
  • 2 κουταλιές σούπας ερυθριτόλη ή στέβια (1:1)
  • 1 κουταλιά του γλυκού υγρή βανίλια
  • 35 γραμμάρια καλής ποιότητας άγλυκο κακάο σε σκόνη
  • Προαιρετικά σοκολάτα με στέβια και καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς για γαρνίρισμα.

*Αν δεν έχετε φυστικοβούτυρο σε σκόνη χρησιμοποιήστε 3 κουταλιές της σούπας κανονικό φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το γάλα καρύδας να πάρει μια βράση ανακατεύοντας με σύρμα
  • Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας
  • Τοποθετώ το μείγμα σε 6 ατομικές φόρμες για παγωτό ξυλάκι και βάζω στην κατάψυξη για 6 ώρες τουλάχιστον. Ιδανικά για όλο το βράδυ
  • Λιώνω σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και θρυμματίζω τους ξηρούς καρπούς
  • Ξεφορμάρω βρέχοντας εξωτερικά με ζεστό νερό τις θήκες παγωτού και βουτάω τα ξυλάκια στη λιωμένη σοκολάτα, στη συνέχεια στους ξηρούς καρπούς και βάζω πάλι στην κατάψυξη σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί για 1 ώρα

*Αν δεν έχετε θήκες για ξυλάκια μπορείτε να το βάλετε σε μπόλ αλλά θα χρειαστεί να κάνετε μεγαλύτερη ποσότητα για να σερβίρετε σε μπάλες

Σχετικά με τον δημιουργό

Χριστίνα Φώτη Food Blogger