Συνταγές

Παγωτό γιαούρτι μπανάνα-κακάο

ΥΛΙΚΑ:

Για 2 μερίδες (όσο ένα πήλινο κεσεδάκι γιαουρτιού 200gr)

  • 1 γιαούρτι αγελάδος στραγγιστό πλήρες
  • 1 μεσαία ώριμη μπανάνα
  • Μια χούφτα ωμούς, ανάλατους, ανάμεικτους μουλιασμένους ξηρούς καρπούς
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ταχίνι με κακάο
  • Προαιρετικά (σε περίπτωση που το μείγμα βγει πολύ πηχτό) λίγες σταγόνες γάλα αμυγδάλου με γεύση κακάο
  • 2 μπισκότα πτι-μπερ ή digestive ολικής άλεσης με μαύρη σοκολάτα
  • 4 -5 φουντούκια ψημένα ολόκληρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από τα μπισκότα και τα φουντούκια
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε δοχείο με καπάκι (Στο εμπόριο υπάρχουν ειδικά δοχεία για παγωτό. Προσωπικά χρησιμοποίησα ένα πήλινο κεσεδάκι με καπάκι που είχα από κάποιο παραδοσιακό γιαούρτι)
  • Σπάμε με τα χέρια και βυθίζουμε στο μείγμα τα μπισκότα και στη συνέχεια τα ολόκληρα φουντούκια.
  • Τοποθετούμε το δοχείο στην κατάψυξη και το αφήνουμε για 1 1/2 ώρα, δηλαδή μέχρι να αποκτήσει μια παγωμένη κρεμώδη υφή, χωρίς να πετρώσει.
  • Αν πάλι το ξεχάσουμε και πετρώσει, το βγάζουμε από την κατάψυξη και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα περίπου.

Σχετικά με τον δημιουργό

Μαριέττα Κοντογιάννη Δημοσιογράφος