Πίτες

Παξιμάδια με αλεύρι ζέας

Να μια εύκολη συνταγή για νόστιμα σπιτικά και κυρίως φτηνά παξιμάδια. Απλή και γρήγορη. Σε πολύ λίγο χρόνο θα έχετε τα δικά σς παξιμάδια χωρίς κόστος και με πολύ καλή ποιότητα και γεύση.

  • 1 kg αλεύρι ζέας
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • 3/4 φλυτζ. Ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι -ζάχαρη
  • Νερό όσο πάρει (σφηχτή ζύμη )

Ζυμώνουμε Και κάνουμε 6 μπαστούνια. Τα τοποθετούμε στο ταψί και τα χαράσουμε (περίπου μέχρι τα 4/5 του ύψους του μπαστουνιού). Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με σουσάμι ή λιναρόσπορο και στη συνέχεια τα αφήνουμε να φουσκωσουν 50 λεπτά με 1 ώρα.

paksimadia_me_zea

Ψήνουμε στους 200 C στον αέρα για μισή ώρα περίπου.

Λίγη ώρα πριν τα βγάλουμε, κόβουμε με μαχαίρι το μπαστούνι σε όλο του το ύψος. Δηλαδή, ξεχωρίζουμε από το μπαστούνι το κάθε παξιμάδι έτσι ώστε να πάρει χρώμα και από μέσα.