Dr Plus - Diatrofi

Πίτες

Κρέπες με σπανάκι

Το διαβατήριο του εκκολαπτόμενου chef περνά από τη δημιουργία της κρέπας και σαφώς όλοι στις πρώτες μας δημιουργίες εντάξαμε στα πρόχειρα υλικά την κρέμα γάλακτος. Η κρέπα, με σπανάκι, μανιτάρια, τυρί θέλει και τη κρέμα της. Τώρα όμως που η εμπειρία έχει αφήσει περισσότερα χνάρια πάνω στις γαστρονομικές σημειώσεις μας θα δοκιμάσουμε να πετύχουμε ένα αντάξιο αποτέλεσμα αξιοποιώντας υλικά περισσότερο εύγεστα και με λιγότερες θερμίδες.

 Υλικά για 15 κρέπες:

  • 1 ποτήρι γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
  • 3 αυγά
  • ½ ποτήρι αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν
  • Λίγο αλάτι
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι

Υλικά για τη γέμιση

  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 150 γραμμάρια μανιτάρια
  • 1 αυγό
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού σπανάκι καλά σοταρισμένο
  • 1 φλιτζάνι μυζήθρα ή ανθότυρο
  • ½ φλιτζάνι τυρί (λίγων λιπαρών)
  • ½ κουτί γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι

Τρόπος παρασκευής για τις κρέπες

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ρίχνουμε δυο κουταλιές της σούπας γεμάτες από το μίγμα μας σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγες σταγόνες λάδι.

Τρόπος παρασκευής για τη γέμιση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι, κατόπιν τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν μερικά λεπτά. Έπειτα το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί, το χτυπημένο αυγό, το μαϊντανό, τον άνηθο, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Εν συνεχεία μοιράζουμε το μίγμα στις κρέπες, τις τυλίγουμε σε ρολά και τις βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ, ρίχνοντάς στην επιφάνεια το γάλα με 3 κουταλιές τριμμένο τυρί και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

Σχετικά με τον δημιουργό

Ευάγγελος Ζουμπανέας / Διαιτολόγος-Διατροφ...

Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι Πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος από το 1993 με Μεταπτυχιακές Σπουδές και Εξειδίκευση στην Διατροφική και Ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών (Master Practitioner inEatingDisorders & Obesity) όπως η Νευρική Ανορεξία, η Νευρική Βουλιμία και η Ψυχογενής Παχυσαρκία από τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας - NCFED.

Την περίοδο 2006-2007 διετέλεσε υπεύθυνος του Διαιτολογικού Τμήματος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και από το 2007 παραμένει τακτικός εξωτερικός συνεργάτης και σύμβουλος της μονάδος.

Είναι πρόεδρος στο Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών www.insr.gr, Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Κέντρου Μελισσοθεραπείας. και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

Είναι τακτικός συνεργάτης ενημερωτικών εκπομπών τόσο της κρατικής αλλά και ιδιωτικής τηλεόρασης. Μέχρι και τον Οκτώβριο του 2002 ήταν πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων - Τεχνολόγων Διατροφής και από τον Ιανουάριο του 2010 είναι πρόεδρος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών.

Από το Δεκέμβριο του 2010 είναι διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών - ΚΕΑΔΔ www.keadd.gr το οποίο είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης με τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας NCFED www.eating-disorders.org.uk για τις πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις MasterPractitionerστην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

Πέρα από τις ακαδημαϊκές του γνώσεις στην επιστήμη της Διατροφής, έκανε σπουδές και σε άλλους τομείς όπως Επιχειρησιακό Management, Δημόσιες σχέσεις, Διαφήμιση και Ψυχολογία.

Έρευνες και μελέτες του με θέμα τη Παχυσαρκία και τη Διατροφή, έχουν παρουσιασθεί σε Ελληνικά και Παγκόσμια συνέδρια Διατροφής.

Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά «Διατροφή και Υγεία», «Vita», «Δίαιτα και Διατροφή» «Αρμονία» «FAQ», «AthensVoice» καθώς και σε άλλα περιοδικά και εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη ιδρύσαν το 1997 την επιστημονική ομάδα Διατροφή - Εφαρμοσμένα Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής και Υποστήριξης με αξιόλογους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα. Από τον Οκτώβριο του 1999 είναι εκδότες του επιστημονικού περιοδικού Διατροφή Health & Welnessκαι υπεύθυνοι ύλης του επιστημονικού site www.diatrofi.gr και του ηλεκτρονικού περιοδικού e-foodforthought.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη είναι συγγραφείς του Οδηγού Καθημερινής Διατροφής υπό τον γενικό τίτλο «Τι καλό θα μαγειρέψεις …σήμερα μαμά;» από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα με θέμα την οργάνωση της διατροφής της Ελληνικής οικογένειας συνοδευόμενο με όλες τις παραδοσιακές συνταγές μαγειρεμένες με ελαφρύ τρόπο που έγινε το απαραίτητο βιβλίο για κάθε οικογένεια ξεπερνώντας τα 20.000 αντίτυπα μέχρι σήμερα..

Τον Απρίλιο του 2009 εκδόθηκε το 2ο προσωπικό του βιβλίο «Διατροφική Νοημοσύνη – η απάντηση στη βουλιμία, την πολυφαγία και την παχυσαρκία» που πολύ γρήγορα αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες που βρήκαν μια ανακουφιστική μέθοδο για να καταπολεμήσουν τη διαταραγμένη σχέση με το φαγητό. Το βιβλίο εκδόθηκε αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα σε 3η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Τον Μάιο του 2010 εκδόθηκε το 3ο προσωπικό του βιβλίο «Σεφ… στο παρά πέντε- διατροφή, ιδέες & συνταγές για πολυάσχολους» αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα η 2η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Από νεαρή ηλικία έχει διατελέσει αθλητής της ομάδας μπάσκετ εφήβων του Sporting και έχει επίσης ενασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες και την κολύμβηση Από τον Μάιο του 2004 είναι μέλος του κολυμβητικού αθλητικού συλλόγου Μεταμορφώσεως όπου τον Ιούνιο του 2005 κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στα 400mελεύθερο σε αγώνες παλαιμάχων του κολυμβητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου.

Από το 1995 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο προσωπικό του γραφείο στην Νέα Ιωνία.

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον κύριο Ζουμπανέα είτε τηλεφωνικά στο 2102718360 είτε μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας κράτησης ραντεβού από την ιστοσελίδα: NowDoctor στο link http://www.nowdoctor.gr/ezoumpaneas