Dr Plus - Diatrofi

Συνταγές

Σάλτσα φράουλας

saltsa-fraoulas

Εποχή της φράουλας και μια καλή ευκαιρία να φτιάξετε μια υπέροχη σάλτσα!

Η σάλτσα φράουλας είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για να συνοδέψουμε πάρα πολλά γλυκά, όπως τάρτες, Πάβλοβα, cheesecake, παγωτό, τούρτα, παντεσπάνι ρολό ή κρέμες.

Υπέροχη στο γιαούρτι για πρωινό ή σαν άλειμμα στο ψωμί σας. Είναι απολαυστική και αρωματική!

Υλικά

  • 600 γραμμάρια φράουλες
  • 150 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 2  κουταλιές χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τις φράουλες και τις βάζουμε στο μίξερ μαζί με την ζάχαρη και το λεμόνι
  • Αφού χτυπήσουμε, βάζουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα

Tip: Μπορούμε να προσθέσουμε την σάλτσα φράουλας στο γιαούρτι μας, στο cheesecake, στο παγωτό μας

Σχετικά με τον δημιουργό

Μαρία Αντίνου / Διαιτολόγος - Διατροφολόγος