Dr Plus - Diatrofi

Snacks

Αλμυρά κουλουράκια με αλεύρι κάνναβης

Το αλεύρι κάνναβης περιέχει 29% πλήρη πρωτεϊνη, δηλαδή όλα τα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα και στις σωστές αναλογίες. Είναι το πλουσιότερο αλεύρι σε φυτικές ίνες και πλούσιο σε φώσφορο με ω3 και ω6 λιπαρά και σε ιδανική αναλογία.

Το αλεύρι βρώμης πλούσιο σε πρωτεΐνη περιέχει πολύτιμες βιταμίνες και βοηθάει στον έλεγχο των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα ενώ βοηθάει και στην διαδικασία  πέψης. Αποτελεί καλή πηγή ινών και ειδικά β-γλυκάνης με αντιοξειδωτική δράση. Τα λες και υπερτροφή αυτά τα κουλουράκια!

  • 160 γρ λευκό ξηρό κρασί
  • 160 γρ ελαιόλαδο
  • 10 γρ θαλασσινό αλάτι
  • 2 κουτ. γλυκού baking powder
  • 280 γρ αλεύρι βρώμης
  • 150 γρ αλεύρι κάνναβης (www.biosophy.gr)
  • Σκόνη σκόρδου προεραιτικά
  • Άσπρο σουσάμι και παπαρουνόσπορο για πασπάλισμα.

Σε ένα μπολ βάζω το λάδι με το κρασί και προσθέτω το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ τοποθετώ τα αλεύρια κοσκινισμένα και το baking powder. Στο μίγμα των υγρών υλικών σταδιακά προσθέτω τα στέρεα και ζυμώνω μέχρι να έχω μια αρκετά σφιχτή ζύμη. Χωρίζω σε δύο μέρη και σε λαδόκολλα ανοίγω με ένα πλάστη που αλευρώνω ελαφρά σε φύλλο που να είναι αρκετά παχύ. Κόβω σε λωρίδες και δίνω το σχήμα που θέλω στα κουλουράκια μου και στη συνέχεια ένα ένα τα κυλάω στο μπολ με το σουσάμι και τον παπαρουνόσπορο. Μεταφέρω σε ταψί που έχω στρώσει λαδόκολλα και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις και αέρα στους 180-190 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά. Αφήνω να κρυώσουν πολύ καλά για να τα  μεταφέρω  από το ταψί οπότε καλό είναι να χρησιμοποιήσω δύο.

*Επειδή είναι αρκετά ευαίσθητα καλύτερα να πλάθω σε μικρό μέγεθος  για να μην μου σπάσουν στη μεταφορά.

Σχετικά με τον δημιουργό

Χριστίνα Φώτη Food Blogger