Dr Plus - Diatrofi

Snacks

Γρήγορα σνακ για το δρόμο

πτι μπερ μπσκότα

Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα, που συχνά παρουσιάζονται κατά την προσπάθεια  μας να ακολουθήσουμε μια ισορροπημένη διατροφή, είναι η απουσία ενδιάμεσων γευμάτων.

Όταν, όμως, ξεπεράσουμε τις τέσσερις ώρες δίχως να καταναλώσουμε κάποιο σνακ ή γεύμα, τα επίπεδα της γλυκόζης του αίματος μειώνονται και δημιουργείται ένα αίσθημα πείνας. Όταν είμαστε έξω οι επιλογές και μάλιστα υψηλής διατροφικής αξίας είναι περιορισμένες, με αποτέλεσμα να καταφεύγουμε συχνά σε τρόφιμα με χαμηλή θρεπτική αξία, έχοντας ως στόχο απλά να ικανοποιήσουμε το αίσθημα πείνας και να συνεχίσουμε την ημέρα μας.

Ωστόσο, αν έχουμε μεριμνήσει από την προηγούμενη ημέρα ή πριν φύγουμε από το σπίτι να ετοιμάσουμε μερικά σνακ, τα λεγόμενα και ως snack on the go, θα εξασφαλίσουμε τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα μας για την εύρυθμη λειτουργία του. Επίσης, η γλυκόζη στο αίμα θα παραμείνει σε ασφαλή επίπεδα, κάτι που θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε τις υπερβολές στο επόμενο γεύμα μας.

Ο καλύτερος συνδυασμός για τον γενικό πληθυσμό είναι να συνδυάσουμε μια αμυλούχα τροφή με φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα. Ο συνδυασμός αυτός ονομάζεται δυάδα (2άδα)

Μερικές ιδέες για snack on the go σε δυάδα είναι οι εξής :

Αμυλούχα τροφή Φρέσκια τροφή
2 ΠΤΙ-ΜΠΕΡ κλασσικά 1 φρούτο εποχής ή 2 αποξηραμένα φρούτα χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα φρούτα μικρά.
2 κουταλιές της σούπας άψητοι ανάλατοι καρποί  (Μουσκεμένοι ακόμη καλύτερα)
1 κομμάτι σπιτική πίτα
1 μικρό σακουλάκι σπόρια ανάλατα
1 μικρό μπολάκι ποπ κορν σπιτικά
1 κομμάτι σπιτικό κέικ

*Οι μερίδες που προτείνονται είναι κατά προσέγγιση για τον γενικό πληθυσμό. Το βέλτιστο είναι να υπάρχει εξατομίκευση στις ενεργειακές ανάγκες του ατόμου.

Για τα παιδιά ή τους αθλητές μπορεί να προστεθεί μια ζωική τροφή, όπως κάποιο γαλακτοκομικό.

Τα κλασσικά μπισκότα Πτι-Μπερ αποτελούν ιδανική επιλογή για όσους θέλουν ένα ελαφρύ και ταυτόχρονα γευστικό σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έχοντας μόλις 32 θερμίδες ανά μπισκότο και 70% περιεκτικότητα σε δημητριακά, μπορούν εύκολα να αποτελέσουν κομμάτι μιας ισορροπημένης διατροφής. Επιπλέον, η λεπτή τους γεύση τα καθιστά ιδανικά για συνοδεύσουν όλα τα ροφήματα, αποδεικνύοντας ότι η απόλαυση και η υψηλή διατροφική αξία μπορούν να συνδυαστούν.

Σχετικά με τον δημιουργό

Βασιλειος E. Κατσίλας, Διατροφολόγος-Διαιτολόγος,BSc

Email: Basileioskats@hotmail.com
Ο Βασίλειος Κατσίλας γεννήθηκε στην Λέσβο το 1993.

Είναι διατροφολόγος-διαιτολόγος απόφοιτος του Αλεξάνδρειου τεχνολογικού εκπαιδευτικού ιδρύματος της Θεσσαλονίκης, με πλήθος πιστοποιήσεων από ενημερώσεις επιστημονικών μελετών, για την βέλτιστη αντιμετώπιση των στόχων που θέτονται στις σύγχρονες ανάγκες της εποχής.

Είναι ενεργός αθλητής της πολεμικής τέχνης του Jiu Jitsu κάνοντας πρωταθλητισμό, με πολλές διακρίσεις σε πανελλαδικό όσο και σε διεθνή επίπεδο.

Την περίοδο 2014-2015 υπήρξε μέλος του ερευνητικού προγράμματος ΕΣΠΑ συμμαχία για την υγεία- διατροφή συνεργαζόμενος άριστα με διεπιστημονικές ομάδες.

Υπήρξε επαγγελματίας ναυαγοσώστης θαλάσσης με καταγεγραμμένες επεμβάσεις διάσωσης, καθώς και εθελοντής ναυαγοσώστης στην περιοχή του Μολύβου Λέσβου για την διαχείριση του μεταναστευτικού, όπου και παρέλαβε έπαινο για τις επεμβάσεις του με την Ένωση Ναυαγοσωστικών Σχολών Ελλάδος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου ναυτιλίας Αιγαίου.

Η πτυχιακή του εργασία είχε ως θέμα τα συμπληρώματα διατροφής και πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση στο πρότυπο κλινικό διατροφολογικό-διαιτολογικό γραφείο της κυρίας Λιτσαρδοπούλου Αλεξάνδρας.

Είναι συνεργάτης στο διαιτολογικό γραφείο του Κυρίου Ευάγγελου Ζουμπανέα ως Διατροφολόγος-Διαιτολόγος

Έχει ιδρύσει το γυμναστήριο Calisthenics & Fitness Society στην Νέα Φιλαδέλφεια

Ειναι ο διευθυντής ύλης του Diatrofi.gr

Είναι πιστοποιημένος θεραπευτής των Διατροφικών Διαταραχών και της Παχυσαρκίας (Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity) και αποτελεί επιστημονικός συνεργάτης και καθηγητής του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ).

Το μεταπτυχιακό του πραγματοποιήθηκε στο European University Cyprus στο τομέα της δημόσιας υγείας και η διατριβή του είχε να κάνει με τις διατροφικές διαταραχές σε όλη την Ελλάδα.

Το 2019 επιλέχθηκε απο την Oxford abstracts ως ομιλητής στο 13ο Ευρωπαικό Συνέδριο Διατροφής (FENS 2019), στην Ιρλανδία.

Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Additional Info
• Περιοχή: Αττική
• Κινητό:6980874162
• Email: Basileioskats@hotmail.com