Dr Plus - Diatrofi

Snacks

Ιδέα Απογευματινού σε 2 λεπτά

Το ενδιάμεσο σνακ, μπορεί να είναι ένα γεύμα απόλαυσης αλλά και θρέψης, αρκεί να συνδυάσουμε τρόφιμα με υψηλή θρεπτική αξία και γευστική αρμονία.

Όπως έχω γράψει και σε προηγούμενο άρθρο μου, τα ενδιάμεσα ελαφριά γεύματα, μπορεί να μην μπορούν να αντικαταστήσουν τα κυρίως γεύματα, κυρίως διότι δεν είναι δυνατό να περιέχουν το σύνολο των θρεπτικών συστατικών που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας.

Όμως  θα μπορούσαν κάλλιστα να θεωρηθούν τα σημαντικότερα γεύματα της ημέρας διότι μας εξισορροπούν την γλυκόζη του αίματος και μας σταματούν από το να καταφύγουμε στην κατανάλωση ενός πολύ μεγαλύτερου γεύματος σε σχέση με το φυσιολογικό.

Υλικά για 2 άτομα:

Εκτέλεση:

Σε μία φέτα ψωμί, αλείφουμε 2 κουταλάκια του γλυκού ΝΑΓΥΟΝΕΖΖΑ, έπειτα κόβουμε το ψωμάκι διαγώνια, τοποθετώντας τον σολoμό και την κάπαρη. Γρήγορα και ξεκούραστα φτιάχνουμε μια τέλεια σύνθεση που θα συναρπάσει τους γευστικούς μας κάλυκες και θα ανταμείψει το σώμα μας, παρέχοντας θρεπτικά συστατικά  υψηλής βιολογικής αξίας.  Για να γίνει ολοκληρωμένη 3άδα προσθέτουμε κάποιο λαχανικό ή φρούτο.

Γιατί σαλάτα Τόπος?

Η σειρά σαλατών «Τόπος» προσφέρεται για τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του είδους και σαν στόχο έχει να ικανοποιήσει καταναλωτές που είτε έχουν επιλέξει να είναι vegetarian είτε εκείνους που καταναλώνουν μια μικτή διατροφή. Αυτό επιτυγχάνεται έχοντας σαν βάση την πιστοποιημένη βιολογική σόγια και τα ολόφρεσκα λαχανικά που χαρακτηρίζονται από λιγότερα λιπαρά και από παντελή έλλειψη οποιασδήποτε Α’ ύλης ζωικής προελεύσεως, κάνοντας τις επίσης μια τέλεια επιλογή για όσους νηστεύουν.
Δείτε στο τέλος του άρθρου τα φυσικά καταστήματα που μπορείτε να τις προμηθευτείτε.

Διαβάστε Περισσότερα ΕΔΩ :   https://drplus.gr/36-spreads

 

Καλή σας απόλαυση!

Λήψη Φωτογραφίας Επιμέλεια Φωτογραφίας και Styling : Δέσποινα Ζητάκη
Σε συνεργασία με το επιστημονικό portal diatrofi.gr

Περισσότερα για τον συγγραφέα Βασίλειο Ε. Κατσίλα στο επαγγελματικό του προφίλ ΕΔΩ 

Καταστήματα Τόπος :

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 • OLLA S.MARKET σε Σταυρούπολη , Καλαμαριά, Κ.Τούμπα & Χαριλάου
 • ΕΡΓΟΝ ΑΓΟΡΑ Π.Μελά 42 Θεσ/νικη
 • EXERETON Κουσκουρα 1 Θεσ/νικη
 • BIOSCOOP Καραμανλή 42 Θεσ/νικη
 • ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΝ Κομνηνών 12 Θεσ/νικη
 • ΕΔΩΔΙΜΟΝ Βασιλέως Ηρακλείου 26 Θεσ/νίκη
 • ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Εθνικής Αντιστάσεως 5 Καλαμαριά
 • GREEN HOUSE BIO Μητροπολίτου Καλλίδου 108 Καλαμαριά
 • ΤΕΡΨΥΛΑΡΥΓΓΙΟΝ Μάρκου Μπότσαρη 6 Θεσ/νικη
 • ΜΕ ΤΟ ΖΥΓΙ ελπϊδος 10 ΠΟΛΙΧΝΗ
 • ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ DELICATESSEN ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
Αθήνα

1.       BAMBOO VEGAN – Σόλωνος 102 & Μαυρομιχάλη,

2.       ΒΙΟΚΗΠΟΣ – ΑΧΙΛΛΕΩΣ 2 Π. ΦΑΛΗΡΟ

3.       ΗΛΙΑΝΘΟΣ πΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΎΛΟΥ 2 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

4.       KAMPOSBIOMARKET Α.Ε. Αρτέμιδος 9, Γλυφάδα

Σχετικά με τον δημιουργό

Βασιλειος E. Κατσίλας, Διατροφολόγος-Διαιτολόγος,BSc

Email: Basileioskats@hotmail.com
Ο Βασίλειος Κατσίλας γεννήθηκε στην Λέσβο το 1993.

Είναι διατροφολόγος-διαιτολόγος απόφοιτος του Αλεξάνδρειου τεχνολογικού εκπαιδευτικού ιδρύματος της Θεσσαλονίκης, με πλήθος πιστοποιήσεων από ενημερώσεις επιστημονικών μελετών, για την βέλτιστη αντιμετώπιση των στόχων που θέτονται στις σύγχρονες ανάγκες της εποχής.

Είναι ενεργός αθλητής της πολεμικής τέχνης του Jiu Jitsu κάνοντας πρωταθλητισμό, με πολλές διακρίσεις σε πανελλαδικό όσο και σε διεθνή επίπεδο.

Την περίοδο 2014-2015 υπήρξε μέλος του ερευνητικού προγράμματος ΕΣΠΑ συμμαχία για την υγεία- διατροφή συνεργαζόμενος άριστα με διεπιστημονικές ομάδες.

Υπήρξε επαγγελματίας ναυαγοσώστης θαλάσσης με καταγεγραμμένες επεμβάσεις διάσωσης, καθώς και εθελοντής ναυαγοσώστης στην περιοχή του Μολύβου Λέσβου για την διαχείριση του μεταναστευτικού, όπου και παρέλαβε έπαινο για τις επεμβάσεις του με την Ένωση Ναυαγοσωστικών Σχολών Ελλάδος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου ναυτιλίας Αιγαίου.

Η πτυχιακή του εργασία είχε ως θέμα τα συμπληρώματα διατροφής και πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση στο πρότυπο κλινικό διατροφολογικό-διαιτολογικό γραφείο της κυρίας Λιτσαρδοπούλου Αλεξάνδρας.

Είναι συνεργάτης στο διαιτολογικό γραφείο του Κυρίου Ευάγγελου Ζουμπανέα ως Διατροφολόγος-Διαιτολόγος

Έχει ιδρύσει το γυμναστήριο Calisthenics & Fitness Society στην Νέα Φιλαδέλφεια

Ειναι ο διευθυντής ύλης του Diatrofi.gr

Είναι πιστοποιημένος θεραπευτής των Διατροφικών Διαταραχών και της Παχυσαρκίας (Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity) και αποτελεί επιστημονικός συνεργάτης και καθηγητής του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ).

Το μεταπτυχιακό του πραγματοποιήθηκε στο European University Cyprus στο τομέα της δημόσιας υγείας και η διατριβή του είχε να κάνει με τις διατροφικές διαταραχές σε όλη την Ελλάδα.

Το 2019 επιλέχθηκε απο την Oxford abstracts ως ομιλητής στο 13ο Ευρωπαικό Συνέδριο Διατροφής (FENS 2019), στην Ιρλανδία.

Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Additional Info
• Περιοχή: Αττική
• Κινητό:6980874162
• Email: Basileioskats@hotmail.com