Dr Plus - Diatrofi

Snacks Συνταγές

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΡΩΜΗΣ

Τα μπισκότα μας αρέσουν γιατί είναι νόστιμα, έχουν μια χαρακτηριστική στρογγυλάδα και συνοδεύουν τέλεια τον καφέ ή το τσάι μας. Εάν μπορέσουμε και τα παρασκευάσουμε με βρώμη και χωρίς ή λίγη ζάχαρη τότε πλέον μιλάμε για ένα υγιεινό και θρεπτικό κολατσιό.

Υλικά

  • 2 κούπες βρώμη
  • 1 κούπα αλεύρι βρώμης
  • 1,5 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¾ της κούπας ελαιόλαδο
  • ½ κούπα νερό
  • ½ κούπα φουντούκια χοντροκομμένα
  • ½ κούπα σταφίδες (μουλιασμένες σε νερό για ½ ώρα)
  • 1 ώριμη μπανάνα
  • 1 μήλο
  • 1 κούπα αγαύη
  • 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.γ σόδα
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 1 βανίλια

Τρόπος παρασκευής

  1. Αναμειγνύω σε ένα μπόλ όλα τα στεγνά υλικά
  2. Χτυπάω σε μίξερ το μήλο με τη μπανάνα και όλα τα υπόλοιπα ρευστά υλικά δλδ: ελαιόλαδο, νερό, αγαύη & σταφίδες.
  3. Στο ρευστό μείγμα προσθέτω σιγά σιγά το 1ο μείγμα μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρευστη μάζα. Συμπληρώνω λίγο αλεύρι ή νερό αν χρειαστεί.
  4. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού φτιάχνω τα μπισκότα σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 170οC για 10-15 λεπτά.

Παραλλαγές

  1. Αντί για αλεύρι βρώμης μπορώ να χρησιμοποιήσω μόνο αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  2. Αντί για αγαύη μπορώ να χρησιμοποιήσω καστανή ζάχαρη ή μέλι στην ίδια ποσότητα.
  3. Μπορώ να επιλέξω ποικιλία ξηρών καρπών ή το αγαπημένο μου ξηροκάρπι ή και τίποτα
  4. Αντί για σταφίδες ή μαζί με αυτές μπορώ να προσθέσω ½ κούπα σταγόνες σοκολάτας

Σχετικά με τον δημιουργό

Κάτια Γεωργιάδου Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Κάτια Γεωργιάδου
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Email: katgeor@gmail.com