Dr Plus - Diatrofi

Snacks Ελαφρύ γεύμα

Πρόταση για χορταστικό & υγιεινό σάντουιτς

 Όταν ένα καθημερινό προϊόν όπως είναι το ψωμί του τοστ, ενισχύεται διατροφικά, γίνεται σύμμαχος του ανθρώπου στην προσπάθεια για ισορροπημένη διατροφή και καλή υγεία! Έτσι, κάθε μέλος της οικογένειας μπορεί να απολαμβάνει το αγαπημένο του σάντουιτς και παράλληλα φροντίζει τον οργανισμό του!

Πιο κάτω, σας παρουσιάζουμε μία λίγο διαφορετική, αλλά παράλληλα εύκολη πρόταση για σάντουιτς, το οποίο θα αγαπήσουν όλοι τόσο για τη γεύση του, όσο και για την αξία που προσδίδει στην καθημερινή διατροφή!

 ΥΛΙΚΑ:

  • 2 φέτες ψωμί Plus
  • 2 φέτες τυρί πλήρες
  • 1 φέτα φρέσκο ανανά ή πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. τυρί κρέμα
  • 1 φύλλο μαρουλιού

Εκτέλεση:
Κόβετε κάθε ψωμάκι στη μέση, αλείφετε το τυρί κρέμα, τοποθετείτε σε κάθε μεριά από μια φέτα τυρί και στη μέση το μαρούλι μαζί με το πορτοκάλι ή τον ανανά.

Γιατί να καταναλώσουμε Ψωμί plus?
Με βάση τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την μελέτη ΠΑ.ΜΕ.ΔΥ., δημιουργήθηκε ένα καινοτόμο ψωμί για τοστ, που απαντά στις οργανικές ανάγκες του ελληνικού πληθυσμού. Έτσι, το ψωμι plus εκτός από πολύ γευστικό, είναι παράλληλα πλούσιο σε σίδηρο, ασβέστιο, βιταμίνη D και φολικό οξύ και αυτός είναι και ο λόγος που η κατανάλωσή του συμβάλλει στην καθημερινή πρόσληψη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού!

Σημείωση:
(Η Πανελλαδική Μελέτη Διατροφής και Υγείας ΠΑ.ΜΕ.ΔΥ , εκπονήθηκε από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου και ως στόχο είχε να μελετήσει και να καταγράψει τις διατροφικές συνήθειες ενός αντιπροσωπευτικού δείγματος του Ελληνικού πληθυσμού)

Σχετικά με τον δημιουργό

Βασιλειος E. Κατσίλας, Διατροφολόγος-Διαιτολόγος,BSc

Email: Basileioskats@hotmail.com
Ο Βασίλειος Κατσίλας γεννήθηκε στην Λέσβο το 1993.

Είναι διατροφολόγος-διαιτολόγος απόφοιτος του Αλεξάνδρειου τεχνολογικού εκπαιδευτικού ιδρύματος της Θεσσαλονίκης, με πλήθος πιστοποιήσεων από ενημερώσεις επιστημονικών μελετών, για την βέλτιστη αντιμετώπιση των στόχων που θέτονται στις σύγχρονες ανάγκες της εποχής.

Είναι ενεργός αθλητής της πολεμικής τέχνης του Jiu Jitsu κάνοντας πρωταθλητισμό, με πολλές διακρίσεις σε πανελλαδικό όσο και σε διεθνή επίπεδο.

Την περίοδο 2014-2015 υπήρξε μέλος του ερευνητικού προγράμματος ΕΣΠΑ συμμαχία για την υγεία- διατροφή συνεργαζόμενος άριστα με διεπιστημονικές ομάδες.

Υπήρξε επαγγελματίας ναυαγοσώστης θαλάσσης με καταγεγραμμένες επεμβάσεις διάσωσης, καθώς και εθελοντής ναυαγοσώστης στην περιοχή του Μολύβου Λέσβου για την διαχείριση του μεταναστευτικού, όπου και παρέλαβε έπαινο για τις επεμβάσεις του με την Ένωση Ναυαγοσωστικών Σχολών Ελλάδος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου ναυτιλίας Αιγαίου.

Η πτυχιακή του εργασία είχε ως θέμα τα συμπληρώματα διατροφής και πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση στο πρότυπο κλινικό διατροφολογικό-διαιτολογικό γραφείο της κυρίας Λιτσαρδοπούλου Αλεξάνδρας.

Είναι συνεργάτης στο διαιτολογικό γραφείο του Κυρίου Ευάγγελου Ζουμπανέα ως Διατροφολόγος-Διαιτολόγος

Έχει ιδρύσει το γυμναστήριο Calisthenics & Fitness Society στην Νέα Φιλαδέλφεια

Ειναι ο διευθυντής ύλης του Diatrofi.gr

Είναι πιστοποιημένος θεραπευτής των Διατροφικών Διαταραχών και της Παχυσαρκίας (Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity) και αποτελεί επιστημονικός συνεργάτης και καθηγητής του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ).

Το μεταπτυχιακό του πραγματοποιήθηκε στο European University Cyprus στο τομέα της δημόσιας υγείας και η διατριβή του είχε να κάνει με τις διατροφικές διαταραχές σε όλη την Ελλάδα.

Το 2019 επιλέχθηκε απο την Oxford abstracts ως ομιλητής στο 13ο Ευρωπαικό Συνέδριο Διατροφής (FENS 2019), στην Ιρλανδία.

Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Additional Info
• Περιοχή: Αττική
• Κινητό:6980874162
• Email: Basileioskats@hotmail.com