Dr Plus - Diatrofi

Snacks Έξυπνα Γεύματα Πρωινό

Σοκολατένιες μπάρες δημητριακών για γεύση & θρέψη

Ενημερωθείτε Πρώτοι για τα Άρθρα μας στο Facebook

Συνδυάζει την τέρψη με την θρέψη, την απόλαυση του γλυκού με την πληρότητα των θρεπτικών συστατικών. Σε συνδυασμό με ένα φρέσκο φρούτο εποχής αποτελεί ένα υγιεινό σνακ, που θα διατηρήσει την πείνα σας σε “χαμηλά επίπεδα” και μέχρι την ώρα του επόμενου γεύματος.

Υλικά (30 κομμάτια):
300 γρ. σοκολάτα υγείας χωρίς ζάχαρη  και 100γρ. σοκολάτα υγείας με στέβια  σε μικρά κομματάκια ή σε σταγόνες
20 ml 
μέλι
250 γρ. δημητριακά (βρώμη, κορν φλέικς, μούσλι, 
super breakfast …)
80 γ. μαύρες κορινθιακές σταφίδες
80 γρ φουντούκια, καρύδια και αμύγδαλα ή άλλο 
μείγμα ξηρών καρπών

Εκτέλεση:
Λιώνουμε τα 300 γραμμάρια σοκολάτας σε μπεν μαρί και απομακρύνουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα επιπλέον 100 γραμμάρια κομμάτια σοκολάτας σε σταγόνες και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να πέσει λίγο η θερμοκρασία. Προσθέτουμε το μέλι και ομογενοποιούμε. Ρίχνουμε τα δημητριακά, τους ξηρούς καρπούς και τις σταφίδες και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, φροντίζοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος (σε αυτό το σημείο θα μπορούσε να βοηθήσει ένα πλάστης). Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να παγώσει και κόβουμε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια.

ΥΓ Ο φίλος και συνεργάτης Ευάγγελος Ζουμπανέας επέλεξε τη  συγκεκριμένη ιδέα να καταχωρηθεί τιμητικά στο πακέτο συνταγών – ιδεών «Συνταγές από τη Λευκάδα» της εφαρμογής Diet Coaching ως μια από τις σημαντικότερες φρέσκες ιδέες για μια σωστή καθημερινή διατροφή.

THIN POSITIVE & DIET COACHING Book - e-Pub - Application

Σχετικά με τον δημιουργό

Σπυριδούλα Μιχαλάκη / Διαιτολόγος-Διατροφ...

Η Σπυριδούλα Μιχαλάκη είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος-Διατροφολόγος.

Από το 2014 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στη Ρόδο και διατηρεί συνεργασίες με άλλους επιστήμονες υγείας.

Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου» και εκπόνησε την πτυχιακή της εργασία με θέμα » Εκτίμηση του βάρους παιδιών δημοτικού σχολείου και συσχέτιση με διατροφικούς δείκτες».

Είναι εξειδικευμένη θεραπεύτρια των Διατροφικών Διαταραχών και της Παχυσαρκίας (Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity) και από το 2016 αποτελεί επιστημονικό συνεργάτη του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ).

Το έτος 2013-14 παρακολούθησε και ολοκλήρωσε επιτυχώς πρόγραμμα εξειδικευμένης επιμόρφωσης στη Μεσογειακή Διατροφή και την Αντιμετώπιση των Καρδιαγγειακών νοσημάτων, από το Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επιπλέον, παρακολουθεί Μετεκπαιδευτικά μαθήματα μέσω διαδικτύου της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας, με θέματα που αφορούν στο Σακχαρώδη Διαβήτη.

Η κα Μιχαλάκη διοργανώνει βιωματικά σεμινάρια και ανοιχτές ομιλίες με σκοπό την εκπαίδευση και την ενημέρωση του κοινού σε θέματα διατροφής και αποτελεί μέλος της Ομάδας Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού Ρόδου.

Άρθρα της δημοσιεύονται σε διάφορες σελίδες στο διαδίκτυο(www.diatrofi.gr, www.keadd.gr ) και στο διαδικτυακό περιοδικό e-food for thought, καθώς και σε τοπικές εφημερίδες και περιοδικά.

Additional info:

Διεύθυνση: Ρόδος
Τηλέφωνο: 6936269276
Email: mihalaki.nutrition@gmail.com
Ιστοσελίδα: www.nutritionhealthylife.weebly.com