Dr Plus - Diatrofi

Snacks Συνταγές

Μπουκιά απόλαυσης

boukia-apolafsis

Επειδή ξέρω ότι πολλοί θέλετε την σοκολάτα στη ζωή σας και ταυτόχρονα να προσέχετε τη διατροφή σας, σας παρουσιάζω μια απολαυστική  και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά

  • Μιράντα με 30% λιγότερη ζάχαρη
  • Φυστικοβούτυρο
  • Κουβερτούρα

Εκτέλεση

Πάνω στα μπισκότα Μιράντα με 30% λιγότερη ζάχαρη, αλείφετε φυστικοβούτυρο και έπειτα από πάνω ρίχνετε την λιωμένη κουβερτούρα.

Ένα αγαπημένο μου σνακ γιατί συνδυάζει τη σοκολάτα με την απολαυστική γεύση και μοναδική τραγανή υφή των μπισκότων Μιράντα που πλέον κυκλοφορούν και με 30% λιγότερη ζάχαρη βιταμίνες και μέταλλα και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

Πώς λιώνει η κουβερτούρα;

Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια ώστε να λιώσει πιο γρήγορα. Χρησιμοποιούμε χαμηλή θερμοκρασία μιας και η σοκολάτα δεν συμπαθεί τις υψηλές θερμοκρασίες και οπωσδήποτε αποφεύγουμε οποιαδήποτε υγρασία, είτε στο σκεύος, είτε στη σπάτουλα.

Την κουβερτούρα μπορείτε να την λιώσετε με διάφορους τρόπους.

Ο πιο γρήγορος τρόπος είναι στα μικροκύματα ο οποίος όμως πρέπει να έχει περιστροφική κίνηση. Με ένα κατάλληλο σκεύος που δεν θα αναπτύξει υψηλή θερμοκρασία στον φούρνο, θα βάλουμε μέσα τη ψιλοκομμένη σοκολάτα για 1 λεπτό θέτοντας την θερμοκρασία στο 70% της δύναμης του φούρνου.

Έπειτα βγάζουμε το μείγμα μας από το φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί και να λιώσει η σοκολάτα. Επαναλαμβάνουμε για 10-15 δευτερόλεπτα ώστε να διαλυθούν όλα τα κομμάτια της σοκολάτας.

Ένας δεύτερος τρόπος είναι σε μπεν μαρί.

Είστε έτοιμοι για αυτή τη σύνθεση; Καλή σας απόλαυση!

Σχετικά με τον δημιουργό

Βασιλειος E. Κατσίλας, Διατροφολόγος-Διαιτολόγος,BSc

Email: Basileioskats@hotmail.com
Ο Βασίλειος Κατσίλας γεννήθηκε στην Λέσβο το 1993.

Είναι διατροφολόγος-διαιτολόγος απόφοιτος του Αλεξάνδρειου τεχνολογικού εκπαιδευτικού ιδρύματος της Θεσσαλονίκης, με πλήθος πιστοποιήσεων από ενημερώσεις επιστημονικών μελετών, για την βέλτιστη αντιμετώπιση των στόχων που θέτονται στις σύγχρονες ανάγκες της εποχής.

Είναι ενεργός αθλητής της πολεμικής τέχνης του Jiu Jitsu κάνοντας πρωταθλητισμό, με πολλές διακρίσεις σε πανελλαδικό όσο και σε διεθνή επίπεδο.

Την περίοδο 2014-2015 υπήρξε μέλος του ερευνητικού προγράμματος ΕΣΠΑ συμμαχία για την υγεία- διατροφή συνεργαζόμενος άριστα με διεπιστημονικές ομάδες.

Υπήρξε επαγγελματίας ναυαγοσώστης θαλάσσης με καταγεγραμμένες επεμβάσεις διάσωσης, καθώς και εθελοντής ναυαγοσώστης στην περιοχή του Μολύβου Λέσβου για την διαχείριση του μεταναστευτικού, όπου και παρέλαβε έπαινο για τις επεμβάσεις του με την Ένωση Ναυαγοσωστικών Σχολών Ελλάδος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου ναυτιλίας Αιγαίου.

Η πτυχιακή του εργασία είχε ως θέμα τα συμπληρώματα διατροφής και πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση στο πρότυπο κλινικό διατροφολογικό-διαιτολογικό γραφείο της κυρίας Λιτσαρδοπούλου Αλεξάνδρας.

Είναι συνεργάτης στο διαιτολογικό γραφείο του Κυρίου Ευάγγελου Ζουμπανέα ως Διατροφολόγος-Διαιτολόγος

Έχει ιδρύσει το γυμναστήριο Calisthenics & Fitness Society στην Νέα Φιλαδέλφεια

Ειναι ο διευθυντής ύλης του Diatrofi.gr

Είναι πιστοποιημένος θεραπευτής των Διατροφικών Διαταραχών και της Παχυσαρκίας (Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity) και αποτελεί επιστημονικός συνεργάτης και καθηγητής του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ).

Το μεταπτυχιακό του πραγματοποιήθηκε στο European University Cyprus στο τομέα της δημόσιας υγείας και η διατριβή του είχε να κάνει με τις διατροφικές διαταραχές σε όλη την Ελλάδα.

Το 2019 επιλέχθηκε απο την Oxford abstracts ως ομιλητής στο 13ο Ευρωπαικό Συνέδριο Διατροφής (FENS 2019), στην Ιρλανδία.

Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Additional Info
• Περιοχή: Αττική
• Κινητό:6980874162
• Email: Basileioskats@hotmail.com