Dr Plus - Diatrofi

Snacks Έξυπνα Γεύματα Πρωινό Συνταγές

Το μυστικό γεύμα της Αφροδίτης

geyma-tis-afroditis

Η Αφροδίτη κατά την αρχαία ελληνική μυθολογία είναι η θεά του έρωτα και της ομορφιάς, της σεξουαλικότητας, της ηδονής και της τεκνοποίησης.

Η αντίστοιχη θεότητα της Αρχαίων Ρωμαίων ήταν η Venus. Σύμφωνα με τον ομηρικό μύθο γεννήθηκε στις ακτές της Πάφου στην Κύπρο.

Ως μία εκ των 12 εκλεκτών του Ολύμπου είχε ως βρώσιμη επιλογή την αμβροσία και ως πόσιμη το νέκταρ.

Όμως για πόσο καιρό μπορεί κάποιος να τρέφεται μόνο με ένα είδος τροφής σε καθημερινή βάση; Το νοστιμότερο φαγητό του κόσμου να ήταν, σίγουρα η συνήθεια πολύ σύντομα θα το καθιστούσε απελπιστικά βαρετό.  

Η μυθολογία αναφέρει ότι αν και νυμφευμένη με τον Ήφαιστο, εντούτοις  είχε πολλούς εραστές. Ίσως αυτό να  δικαιολογεί ότι αποζητούσε την ερωτική ποικιλία, αφού έτσι έπνιγε προφανώς τη γευστική μονοτονία της καθημερινότητας.

Για να έχεις την ομορφιά της…

Αν είχα μια ευκαιρία να της συστήσω ένα και μόνο γεύμα πέρα από νέκταρ και αμβροσία με βάση τα διαθέσιμα τρόφιμα της τότε εποχής αλλά και τη διαθεσιμότητα των βρώσιμων προϊόντων της γενέτειρά της, σίγουρα θα της έκανα μια πρόταση κυρίως με φρέσκες ωμές τροφές.

Αποτελούν τη βάση νεότητας και της μακροζωίας. Περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά, ενεργά ένζυμα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας.

Η δική μου πρόταση για μια θεϊκή ισορροπία αντάξια της Αφροδίτης

  • 2 μικρά παξιμάδια από αλεύρι κρίθινο & Ζέας με φυσικό θαλασσινό αλάτι,  ως η μισή επιλογή της ομάδας δημητριακών/καρπών της 3άδας, βαπτισμένα σε λίγο χλιαρό νερό ώστε να είναι περισσότερο εύπεπτα
  • 2 κουταλιές μουσκεμένους ξηρούς καρπούς,  ως η άλλη μισή επιλογή της ομάδας δημητριακών/καρπών της 3άδας
  • 2 μικρά κομμάτια χαλούμι  (περίπου 60 γραμμάρια), ως η ζωική επιλογή της 3άδας
  • 2 φρέσκα ή ξερά σύκα, ως  η  φρέσκια επιλογή της 3άδας και ως σύμβολο της γονιμότητας
  • 1 κουταλιά ωμό ελαιόλαδο για τα παξιμάδια
  • ελάχιστη ποσότητα φρέσκια ρίγανη που λειτουργεί ως φυσικό αντισηπτικό του εντέρου

Τη συγκεκριμένη επιλογή με το τίτλο «Το γεύμα της Αφροδίτης » μαζί με πολλές άλλες θα τη βρεις  και στην εφαρμογή Diet Coaching στο πακέτο Ιδεών – Συνταγών: Συνταγές από την Λευκάδα

THIN POSITIVE & DIET COACHING Book - e-Pub - Application

Η φιλοσοφία  των επιλεγμένων συνδυασμών  για τη δημιουργία μικρών πλήρη γευμάτων  είναι βασισμένη στο βιβλίο  Thin PositiveΜυστικά ελέγχου της πείνας και της διατροφής από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Σχετικά με τον δημιουργό

Ευάγγελος Ζουμπανέας / Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι Πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος από το 1993 με Μεταπτυχιακές Σπουδές και Εξειδίκευση στην Διατροφική και Ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών (Master Practitioner inEatingDisorders & Obesity) όπως η Νευρική Ανορεξία, η Νευρική Βουλιμία και η Ψυχογενής Παχυσαρκία από τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας - NCFED.

Την περίοδο 2006-2007 διετέλεσε υπεύθυνος του Διαιτολογικού Τμήματος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και από το 2007 παραμένει τακτικός εξωτερικός συνεργάτης και σύμβουλος της μονάδος.

Είναι πρόεδρος στο Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών www.insr.gr, Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Κέντρου Μελισσοθεραπείας. και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

Είναι τακτικός συνεργάτης ενημερωτικών εκπομπών τόσο της κρατικής αλλά και ιδιωτικής τηλεόρασης. Μέχρι και τον Οκτώβριο του 2002 ήταν πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων - Τεχνολόγων Διατροφής και από τον Ιανουάριο του 2010 είναι πρόεδρος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών.

Από το Δεκέμβριο του 2010 είναι διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών - ΚΕΑΔΔ www.keadd.gr το οποίο είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης με τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας NCFED www.eating-disorders.org.uk για τις πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις MasterPractitionerστην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

Πέρα από τις ακαδημαϊκές του γνώσεις στην επιστήμη της Διατροφής, έκανε σπουδές και σε άλλους τομείς όπως Επιχειρησιακό Management, Δημόσιες σχέσεις, Διαφήμιση και Ψυχολογία.

Έρευνες και μελέτες του με θέμα τη Παχυσαρκία και τη Διατροφή, έχουν παρουσιασθεί σε Ελληνικά και Παγκόσμια συνέδρια Διατροφής.

Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά «Διατροφή και Υγεία», «Vita», «Δίαιτα και Διατροφή» «Αρμονία» «FAQ», «AthensVoice» καθώς και σε άλλα περιοδικά και εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη ιδρύσαν το 1997 την επιστημονική ομάδα Διατροφή - Εφαρμοσμένα Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής και Υποστήριξης με αξιόλογους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα. Από τον Οκτώβριο του 1999 είναι εκδότες του επιστημονικού περιοδικού Διατροφή Health & Welnessκαι υπεύθυνοι ύλης του επιστημονικού site www.diatrofi.gr και του ηλεκτρονικού περιοδικού e-foodforthought.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη είναι συγγραφείς του Οδηγού Καθημερινής Διατροφής υπό τον γενικό τίτλο «Τι καλό θα μαγειρέψεις …σήμερα μαμά;» από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα με θέμα την οργάνωση της διατροφής της Ελληνικής οικογένειας συνοδευόμενο με όλες τις παραδοσιακές συνταγές μαγειρεμένες με ελαφρύ τρόπο που έγινε το απαραίτητο βιβλίο για κάθε οικογένεια ξεπερνώντας τα 20.000 αντίτυπα μέχρι σήμερα..

Τον Απρίλιο του 2009 εκδόθηκε το 2ο προσωπικό του βιβλίο «Διατροφική Νοημοσύνη – η απάντηση στη βουλιμία, την πολυφαγία και την παχυσαρκία» που πολύ γρήγορα αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες που βρήκαν μια ανακουφιστική μέθοδο για να καταπολεμήσουν τη διαταραγμένη σχέση με το φαγητό. Το βιβλίο εκδόθηκε αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα σε 3η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Τον Μάιο του 2010 εκδόθηκε το 3ο προσωπικό του βιβλίο «Σεφ… στο παρά πέντε- διατροφή, ιδέες & συνταγές για πολυάσχολους» αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα η 2η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Από νεαρή ηλικία έχει διατελέσει αθλητής της ομάδας μπάσκετ εφήβων του Sporting και έχει επίσης ενασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες και την κολύμβηση Από τον Μάιο του 2004 είναι μέλος του κολυμβητικού αθλητικού συλλόγου Μεταμορφώσεως όπου τον Ιούνιο του 2005 κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στα 400mελεύθερο σε αγώνες παλαιμάχων του κολυμβητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου.

Από το 1995 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο προσωπικό του γραφείο στην Νέα Ιωνία.

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον κύριο Ζουμπανέα είτε τηλεφωνικά στο 2102718360 είτε μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας κράτησης ραντεβού από την ιστοσελίδα: NowDoctor στο link http://www.nowdoctor.gr/ezoumpaneas