Dr Plus - Diatrofi

Γλυκά Συνταγές

Σοκολατόπιτα χωρίς ζάχαρη και αλεύρι

sokolatopitta-xoris-zaxari

Αυτή είναι η μόνη σοκολατόπιτα που θα φάτε χωρίς τύψεις και θα γλείφετε και τα δάχτυλα σας!

Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, χαμηλή σε λιπαρά, και δεν περιέχει καθόλου άλευρα. Μπορεί να καταναλωθεί άφοβα από διαβητικούς και είναι πανεύκολη στην παρασκευή της.

Περιέχει σε μεγάλη ποσότητα κακάο το οποίο είναι αντιοξειδωτικό, περιέχει μεγάλες ποσότητες μαγνησίου, και άλλων ιχνοστοιχείων και βελτιώνει την διάθεση!

Τι θα χρειαστείτε

  • 4 αυγά
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη καρύδας
  • 1 φλυτζάνι κακάο
  • ½ φλυτζάνι βούτυρο καρύδας
  • 3 βανίλιες
  • 1 κουταλιά της σούπας baking powder
  • 2 σοκολάτες γάλακτος με στέβια
  • 1 φλυτζάνι αποξηραμένη καρύδα

Δημιουργήστε

Βάζουμε στο mixer τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και την λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Κλείνουμε το mixer και ρίχνουμε το κακάο, τις βανίλιες και το baking κοσκινίζοντας με ένα σουρωτήρι και ανακατεύουμε απαλά με μία ξύλινη κουτάλα.

Τοποθετούμε το μείγμα μας σε ένα μικρό ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά.

Ξεφορμάρουμε την σοκολατόπιτα και πασπαλίζουμε με καρύδα. Καλή σας απόλαυση!!!!

Σχετικά με τον δημιουργό

Κωνσταντίνα Γρώππα Διαιτολόγος/Διατροφολόγος