Dr Plus - Diatrofi

Γλυκά

Η πανακότα της Νεφέλης

Pannacotta

Υλικά:

  • 400gr φυτική κρέμα γάλακτος( σόγιας ή καρύδας ή αμυγδάλου ή και συνδιασμό)
  • 150γρ γάλα βρώμης verocereal
  • 10γρ ζελατίνη
  • Πουρέ μήλου απο δύο μικρά μήλα(αντί για ζάχαρη)
  • 1κ.γ μέλι

Εκτέλεση

  • Σ΄ένα μπολάκι βάζω τις ζελατίνες με κρύο νερό και το αφήνουμε στην άκρη για λίγο
  • Για τον πουρέ κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό(μισό ποτήρι)  για να βράσουν αν θέλω προσθέτω και μέλι
  • Έπειτα τα βράζω σε μια  κατσαρόλα όλα μαζί καθώς και τον πουρέ μήλου
  • Χαμηλώνουμε το μάτι και προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος(200γρ) και τις ζελατίνες
  • Ανακατεύω με τον αυγοδάρτη καλά και τα βάζω σε μπολάκια
  • Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να δέσει , όσο πιο πολύ το αφήσουμε τόσο το καλύτερο. Αν θέλεις κάνε λίγη υπομονή και άστο μια ολόκληρη νύχτα
  • Τέλος συνόδεψε την πανακότα με κάποιο γλυκό του κουταλιού ή μέλι. Εγώ έβαλα γλυκό κυδώνι , φτιαγμένο απο τα χεράκια του πατέρα μου

 

Σχετικά με τον δημιουργό

Νεφέλη Πασιάκου Διαιτολόγος-Διατροφολόγος