Dr Plus - Diatrofi

Γλυκά

Πουτίγκα σοκολάτας με σπόρους chia

Είμαι σίγουρη ότι αυτό θα γίνει το αγαπημένο σας πρωινό αλλά και απογευματινό σνακ. Μια νόστιμη 3αδα που αποτελεί κανονικό γεύμα μιας και προσφέρει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε τόσο στο ξεκίνημα όσο και στη συνέχεια της μέρας μας ικανοποιώντας απόλυτα την επιθυμία για γλυκό αλλά και δημιουργεί κορεσμό για πολλές ώρες. Το μόνο δύσκολο είναι η αναμονή κατά τη διάρκεια της νύχτας!

Υλικά για 2 μερίδες

• 5 κ.σ. βιολογικό κακάο
• 2 κ.σ. μελάσα
• ½ κ.γλ. υγρή βανίλια
• 4 κ.σ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
• 1 κούπα γάλα αμυγδάλου
• 4 κ.σ. σπόρους chia
• 2 κ.γλ. maca
• 6 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
• 1 κ.γλ. μέλι
• Φρούτα εποχής- ξηρούς καρπους- γκράνολακουβερτούρα – coconut flakes για το γαρνίρισμα

Σε ένα μπολ κοσκινίζω το κακάο και τη σκόνη maca και προσθέτω τις 2 κ.σ χυμό πορτοκάλι το ½ κουταλάκι γλυκού βανίλια και τη μελάσα και ανακατεύω με το  σύρμα να γίνει μια σοκολατένια πάστα. Προσθέτω το γάλα σιγά σιγά και ανακατεύω συνεχώς να ενσωματωθεί με το κακάο και να γίνει μια αραιή μούς. Προσθέτω τους σπόρους chia και τοποθετώ σε βάζα και αφήνω να σταθούν στο ψυγείο για τουλάχιστον 3ωρες. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το γιαούρτι με τις άλλες 2 κουταλιές χυμό πορτοκάλι και το μέλι και μοιράζω το μίγμα γιαουρτιού στα δύο βάζα πάνω από τη μούς κακάου και βάζω για όλη τη νύχτα στο ψυγείο να φουσκώσουν οι  σπόροι chia. Το πρωί μπορώ να την απολαύσω με γαρνιτούρα της επιλογής μου!

Σχετικά με τον δημιουργό

Χριστίνα Φώτη Food Blogger