Dr Plus - Diatrofi

Γλυκά Έξυπνα Γεύματα

Πρωτεϊνικά Pancakes Μήλου

Μπορεί να τα έχουμε συνδυάσει με την ώρα του πρωινού γεύματος αλλά είναι πολύ ωραία πρόταση τόσο για απογευματινό σνακ όσο και για μεταπροπονητικό γεύμα μιας και περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία για αποκατάσταση, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη υδατάνθρακες καλά λιπαρά και φρέσκα φρούτα.

Υλικά για 2-3 μερίδες

  • 1 μικρό μήλο
  • 1 μικρή μπανάνα ή ½ μεγάλη
  • 2 αυγά
  • 80γρ. ασπράδι αυγού
  • 1κ.γ κανέλα
  • 1/3κ.γ γαρύφαλλο σκόνη
  • 1 κ.σούπας χρυσό λιναρόσπορο σπασμένο
  • 2 γεμάτες κ.σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.γλ. baking powder
  • 90 γρ. νιφάδες βρώμης ολικής
  • 2 κοφτές κ.σούπας ίνες μήλου
  • ξύσμα από ½ πορτοκάλι
  • 2 κ.σ σταφίδες μαύρες

              Υλικά για γαρνίρισμα

  • Βούτυρο καλής ποιότητας
  • Καρύδια
  • Μήλο και μπανάνα σε κομματάκια ή άλλο φρούτο της επιλογής μου
  • Ταχίνι ολικής προαιρετικά

Εκτέλεση :

  1. Στο μπλέντερ πολτοποιώ πρώτα τα φρούτα.
  2. Προσθέτω τα αυγά και τα ασπράδια και χτυπάω πάλι να ενωθούν.
  3. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάω λίγο ακόμη.
  4. Ρίχνω στο μείγμα τις σταφίδες και τα χοντροκομμένα καρύδια και ανακατεύω με μια σπάτουλα.
  5. Σε αντικολλητικό τηγάνι απλώνω ελαιόλαδο με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας και αφού ζεσταθεί καλά με ένα σκούπ παίρνω ζύμη στο μέγεθος που θέλω τα pancakes μου.
  6. Όταν αρχίσουν να εμφανίζονται φουσκάλες στην επιφάνεια σε 1’ περίπου προσεκτικά γυρνάω από την άλλη και ψήνω άλλο τόσο.
  7. Σερβίρω ζεστά με 1 κουταλάκι καλό βούτυρο, μέλι, τα φρούτα μου και κανέλα. Αν θέλω προσθέτω και λίγο ταχίνι ολικής.

Σχετικά με τον δημιουργό

Χριστίνα Φώτη Food Blogger