Dr Plus - Diatrofi

Γλυκά

Τηγανίτα με μπανάνα

Η γλυκιά γεύση είναι σίγουρα αναντικατάστατη για πολλούς. Η παρακάτω συνταγή είναι αφιερωμένη σε όσους προσέχουν τη διατροφή τους αλλά παρ’όλα αυτά θέλουν να φάνε και το γλυκάκι τους ,χωρίς τις τύψεις των θερμίδων. Με απλά υλικά και με ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας
μπορεί να δημιουργηθεί αυτό το αριστούργημα για μικρούς και μεγάλους. Συνδυάστε το με 2 κουταλιές γιαούρτι και 1κ.σ τριμμένα καρύδια ή άλλους ξηρούς καρπούς για να απογειώσετε τη γεύση!

Υλικά για 1 μεγάλη τηγανίτα ή 2 μικρές:

• 1 μπανάνα
• 1 αυγό
• 1κ.γ κανέλα Κεϋλάνης
• λίγο εκχύλισμα βανίλιας

Για το γαρνίρισμα:
• 2κ.σ στραγγιστό γιαούρτι
• 1κ.σ τριμμένα καρύδια ή άλλο ωμό ξηρό καρπό
• 1/2 κ.γ μέλι για το γιαούρτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Σε ένα πιάτο πολτοποιείτε την μπανάνα και την ανακατεύετε με το αυγό μέχρι να γίνουν ένα σώμα. Στη συνέχεια προσθέστε την βανίλια και την κανέλα και ανακατέψτε καλά. Ρίχνετε το μείγμα στο τηγάνι και με μια ξύλινη κουτάλα ξεκολλήστε λίγο τις άκρες. Μόλις το μείγμα αποκτήσει ενιαία υφή σαν τηγανίτας την γυρνάτε από την ανάποδη να πάρει λίγο χρώμα και από την άλλη πλευρά. Σερβίρετε σε ένα πιάτο, προσθέτετε τις 2 κουταλιές γιαούρτι στο πλάι, λίγο μέλι και τους ξηρούς καρπούς και απολαμβάνετε!!
Καλή σας όρεξη!!

Η συνταγή είναι εμπνευσμένη από το σαιτ www.thepaleodiet.com

Σχετικά με τον δημιουργό

Μιρέλλα Κουρτίδου Μsc Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

Ονομάζομαι Κουρτίδου Μιρέλλα και έχω γεννηθεί στην Θεσσαλονίκη το 1987. Το 2005 εισήχθηκα στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξανδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσ/νικης, 9η σε σειρά κατάταξης, από το οποίο και αποφοίτησα το 2010 με βαθμό 7,61. Κατά τη διάρκεια της πτυχιακής μου εργασίας ασχολήθηκα με την παχυσαρκία σε παιδιά προσχολικής ηλικίας στο δήμο Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος PERISCOPE. Η 6μηνη πρακτική μου άσκηση πραγματοποιήθηκε στο διαβητολογικό κέντρο του γενικού νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, όπου και εξειδικεύτηκα πάνω στη διατροφική αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι και ΙΙ. Η αγάπη για την επιστήμη της διατροφής σε συνδυασμό με την αγάπη για ταξίδια με ώθησε να κάνω αίτηση και να γίνω δεκτή στο πανεπιστήμιο Wageningen της Ολλανδίας όπου και ολοκλήρωσα το διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα ‘’Nutrition and Health’’ με εξειδίκευση στην ‘’Nutritional Physiology and Health Status’’ (2011-2013). Το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του ιδρύματος κρατικών υποτροφιών (ΙΚΥ) από το οποίο πήρα πλήρη υποτροφία και για τα δύο χρόνια των σπουδών μου.
Η πτυχιακή μου διατριβή σχετιζόταν με τη διατροφική συμπεριφορά των ατόμων με διαφορετικά επίπεδα βραχυπρόθεσμης μνήμης, στην ποσότητα τροφίμου που καταναλωνόταν όταν τους αποσπούσαν την προσοχή είτε όχι. Επιπρόσθετα η πρακτική μου άσκηση πραγματοποιήθηκε στο ερευνητικό τμήμα (RD) της γαλακτοβιομηχανίας Frieslandcampina στο τμήμα Sensory Science.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 2013 εξειδικέυτηκα παραπάνω στην διατροφική συμπεριφορά παρακολουθώντας την μετεκπαίδευση του ΚΕΑΔΔ πάνω στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία,[Master Practitioner – Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών] η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (British Psychological Society – BPS) από όπου πήρα χρήσιμα εργαλεία στον τρόπο αντιμετώπισης του ασθενή με διατροφική διαταραχή είτε χωρίς.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Από το 2010 μέχρι και σήμερα εργάζομαι σαν διαιτολόγος- διατροφολόγος με επισκέψεις κατ’οίκον ή μέσω του διαδικτύου ένώ από τον Ιούνιο του 2015-Νοέμβριο του 2016 ήμουν υπεύθυνη διαιτολόγος στο πολυδύναμο κέντρο αισθητικής και αδυνατίσματος VIVIFY στην Θεσσαλονίκη . Παράλληλα έχω συμμετέχει ως ερευνήτρια στην πανελλαδική μελέτη Διατροφής και Υγείας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2015 ενώ φροντίζω να ενημερώνομαι συνεχώς πάνω στις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις πάνω στη διατροφή.