Dr Plus - Diatrofi

Γλυκά

Ωμή σοκολατόπιτα με γλάσο κάσιους

Αυτή η σοκολατένια λιχουδιά απευθύνεται σε όλους μιας και καλύπτει όλους τους τύπους διατροφικών επιλογών. Είναι ωμό, είναι βίγκαν, είναι διατροφική υπερπαραγωγή και πολύ εύκολο στην παρασκευή του. Για τη γεύση το μόνο που θα πω είναι να φτιάξετε διπλή ποσότητα γιατί θα ξετρελαθείτε!

Υλικά για τη σοκολατόπιτα

  • 6 βασιλικούς χουρμάδες πολύ μαλακούς
  • 40γρ ωμό βιολογικό κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 25 γρ ταχίνι ολικής
  • 110 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα Κεϋλάνης
  • 140ml γάλα από καρύδια (ή όποιο άλλο φυτικό γάλα)
  • Ξύσμα από μισό πορτοκάλι

Υλικά για το γλάσο

  • 50γρ ωμά κάσιους
  • 40 γρ γάλα καρύδας κονσέρβα (το στέρεο μέρος, την κρέμα)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο λάδι καρύδας
  • Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

  1. Αφαιρώ τα κουκούτσια από τους χουρμάδες, τους ψιλοκόβω και τους πολτοποιώ με το γάλα στο πολυκοπτικό μηχάνημα. Προσθέτω το ταχίνι την κανέλα και το κακάο και ξαναχτυπάω για λίγο.
  2. Μεταφέρω σε ένα μπολ την πάστα και προσθέτω το αλεύρι αμυγδάλου και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύω με μια σπάτουλα.
  3. Αδειάζω το μίγμα σε μια μικρή φόρμα ώστε να έχει ένα πάχος 2-3 cm το μίγμα μου, στο οποίο έχω στρώσει  λαδόκολλα, και τοποθετώ στο ψυγείο.
  4. Μουλιάζω τα κάσιους σε βραστό νερό για μια ώρα ώσπου να κρυώσει και η σοκολατόπιτα.
  5. Στραγγίζω από το νερό τα κάσιους και τα τοποθετώ στο πολυκοπτικό μηχάνημα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά του γλάσου και πολτοποιώ.
  6. Απλώνω την κρέμα κάσιους πάνω από την κρύα σοκολατόπιτα και ξαναβάζω στο ψυγείο να κρυώσει καλά για τουλάχιστον 3 ώρες.

Βγάζω από το ψυγείο σηκώνω το γλυκό μου από τη λαδόκολλα και τοποθετώ σε μια πιατέλα. Αφαιρώ προσεκτικά τη λαδόκολλα και κόβω όσο θέλω να καταναλώσω και τοποθετώ πάλι στο ψυγείο.

Καλή μας απόλαυση

 

Σχετικά με τον δημιουργό

Χριστίνα Φώτη Food Blogger