Dr Plus - Diatrofi

Γλυκά

Κεκάκια ολικής άλεσης με λευκή σοκολάτα

Μπορεί να μην είναι το γλυκό για όλες τις εποχές αλλά η λέξη σοκολάτα όταν συνδυάζεται με τη λέξη κέικ δεν αφήνει κανένα αδιάφορο.! Να όμως που όταν μπαίνει και η λέξη ολική το όλο πακέτο εκτός από νόστιμο γίνεται και light

Υλικά Για 12 άτομα

  • 150 ml γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 3 ασπράδια (χτυπημένα)
  • 1 λοβός βανίλιας
  • 175 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 140 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν παουντερ
  • 100 γρ. κοπανισμένα ωμα αμύγδαλα
  • 175 γρ. ανάλατο βούτυρο με χαμηλά λιπαρά, λιωμένο
  • Για το γλάσο
  • 100 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 140 γρ. ανάλατο βούτυρο με χαμηλά λιπαρά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 140 γρ. καστανή ζάχαρη

 

Εκτέλση

Βάλτε στην φόρμα των κέικ τα ειδικά χαρτάκια. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 C(αέρας). Σε ένα μπολ αναμείξτε το γιαούρτι, τα ασπράδια και τη βανίλια. Σε ένα άλλο πιο βαθύ μπολ ρίξτε τα υπόλοιπα στερεά υλικά με πολύ λίγο αλάτι. Ανακατέψτε τα και κάντε μια λακκούβα στη μέση. Ρίξτε τα υλικά από το πρώτο μπολ μέσα καθώς και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε με τη βοήθεια κάποιας σπάτουλας ή με ένα μεταλλικό κουτάλι. Μην το παρακάνετε με το ανακάτεμα γιατί δεν θα γίνει αφράτο.

Γεμίστε τα ειδικά χαρτάκια μέχρι τα 2/3 και ψήστε τα για 18-20 λεπτά ώσπου να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Αφήστε τα να κρυώσουν καλά. Παραμένουν αφράτα για περίπου 3 ημέρες σε αεροστεγές σκεύος.

Για το λευκό γλάσο

Λιώστε τη σοκολάτα είτε στο φούρνο μικροκυμάτων είτε σε μπεν μαρί, αφήστε να κρυώσει. Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν μια πολύ ωραία και φίνα, κρεμώδη υφή. Ρίξτε και τη σοκολάτα. Ανακατέψτε. Φυλάξτε το μίγμα στο ψυγείο. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να το καταψύξετε για 1 μήνα. Μετά από 48 ώρες, βγάζετε το γλάσο από την κατάψυξη και το αφήνετε να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Το αλείφετε πάνω στα κεκάκια. Σερβίρετε! Να θυμάστε να τα συντηρείτε σε δροσερό μέρος χωρίς να τα βλέπει ο ήλιος.

Σχετικά με τον δημιουργό

Ευαγγελία Ζευκιλή / Διαιτολόγος-Διατροφολόγος